Keistimewaan Ibu Pejabat Shaklee

Assalamualaikum...

Hummm pasal ibu pejabat Shaklee pun nak update masuk blog...harus la kan kata Shaklee di hati ku wahhhh gitu hehe. Saje nak bagitau semua orang apa yang best sangat pasal Shaklee ni selain produknya yang hebat. Apa yang membezakan Shaklee dengan produk lain? Boleh klik SINI untuk baca...kalau nak tau maklumat lain tentang Shaklee boleh klik Tentang Shaklee. Kalau dah baca pasti anda jatuh hati dan suka dengan jenama Shaklee ni.

Okey jom sambung cerita tentang ibu pejabat Shaklee.

Ibu pejabat Shaklee yang terletak di Pleasanton, California, bukan sekadar pusat operasi. Malah ia adalah simbolik kepada falsafah yang dipegang oleh Shaklee.

Ibu pejabat Shaklee direkabentuk oleh arkitek terkenal iaitu Gensler, menjadikan bangunan ini mesra pengguna dan mesra alam iaitu sebagai refleksi kepada komitmen Shaklee terhadap "Kehidupan yang Harmoni bersama Alam Semulajadi".


Apabila di berada di ibu pejabat Shaklee kita boleh menikmati pemandangan indah iaitu langit, tumbuh-tumbuhan, bukit bukau, dan kehijauan tanah lapang, tidak kira di mana posisi anda berada dalam bangunan ini. Rekabentuknya yang serba moden dan maju, membolehkan ia diterangi secara semulajadi oleh cahaya luar, serta pembinaannya daripada bahan dan warna secara semulajadi.




Dia antara keunikan ibu pejabat Shaklee ialah:

  • Bahan-bahan kayu dan pintu diambil dari kawasan hutan mampan.
  • Pembuatan permaidani daripada bahan yang dikitar semula.
  • Kerusi-kerusi diperbuat daripada bahan yang dikitar semula.
  • Tanaman landskap yang dijaga rapi terdiri daripada sebahagian tumbuhan botanik yang terdapat di dalam produk-produk Shaklee.
  • Penggunaan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu untuk tujuan penjimatan tenaga.
  • Penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik, bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan.
  • Penggunaan "Low-E glass" di seluruh bangunan untuk penggunaan tenaga yang efisien.
  • Peredaran udara melalui bawah lantai untuk penggunaan tenaga yang lebih efisien dan menjamin kualiti udara.
  • Ruang dalaman yang luas bagi menggalakkan suasana kerja yang lebih harmoni dan menjamin peredaran udara segar.
  • Orientasi bangunan yang mesra alam dan kedudukannya yang berhampiran dengan pengangkutan awam.


Terima kasih sudi baca :)

Cara Pengambilan Herb-Lax Secara Berkesan

Assalamualaikum...

Hari ni saya nak sambung lagi update pasal Herb-Lax...produk kegemaran saya ni selain Alfalfa Complex. Produk yang buatkan saya dapat mengosongkan perut dari segala sisa-sisa yang tidak diingini...dengan kata lain proses detoks. Haha asyik cakap pasal detoks je kan...mesti la nak cakap sebab proses detoks ni bagus. Siapa yang suka detoks tu tau la apa rasanya hehe. Saya dah dapat manfaatnya, anda bila lagi?

Kalau nak tau apa yang best sangat pasal Herb-Lax sampai saya suka giler boleh baca kat sini 6 Khasiat Utama Herb-Lax™,dan 9 Kandungan Herba Dalam Herb-Lax™




Okey tak perlu cakap banyak...jom saya nak kongsi tentang cara pengambilan Herb-Lax secara berkesan:

  • Untuk masalah sembelit, pembersihan usus / detoksifikasi, dan mengawal berat badan - ambil 3 biji sehari selama 3 hari berturut-turut. Sesuai diambil sebelum tidur atau mengikut sistem badan anda dan masalah yang dialami. Setiap individu tidak sama, jadi untuk konsultasi lebih lanjut boleh hubungi saya.
  • Selepas 3 hari - ambik 3 - 4 biji sehari, 3 kali seminggu.
  • Untuk kesihatan berpanjangan - ambil 2 kali seminggu, 2 - 4 biji sehari setiap kali sebelum tidur. 

PERHATIAN!!!
  • Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit birit pada peringkat awal pengambilan. 
  • Manakala di bawah keadaan yang normal, Herb-Lax menampakkan kesan dalam tempoh 8 - 12 jam selepas pengambilan.
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos pengambilan kepada 5 - 8 biji dan boleh kembali ke dos biasa setelah proses penghadaman atau pembuangan kembali normal.


* Herb-Lax™ Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.


Herb-Lax™ Shaklee hanya berharga RM52.50 (120 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

6 Khasiat Utama Herb-Lax™

Assalamualaikum...

Okey hari ni saya nak berkongsi dengan anda semua tentang khasiat utama yang terdapat dalam Herb-Lax™. Herb-Lax™ ni penting dan sangat berguna untuk proses detoks....memang bersih habis. Ramuan asas yang digunakan untuk menghasilkan Herb-Lax™ terdiri daripada sembilan herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckthorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed, dan culver's root.

Kalau nak nak tengok apa yang istimewa sangat tentang herba semulajadi ni boleh klik 9 Kandungan Herba Dalam Herb-Lax™  dan kalau nak tau kenapa kita mesti detoks badan, jawapannya ada di Toksin-Bahan Beracun Dalam Badan Manusia ....seram okey. Saya harap dan doakan anda semua supaya sedar tentang manfaat detoks (proses membuang toksin) untuk kesihatan dan kesejahteraan hidup. 

Serius cakap memang beza sangat rasa sebelum dan selepas detoks. Kalau tak percaya boleh tanya mereka yang suka buat proses detoks ni....atau google je. Boleh juga baca pengalaman saya di Proses Detoks Berjalan Lancar... dan Sihat dan Bertenaga dengan Alfalfa dan Vitamin C




6 Khasiat Utama Herb-Lax™

  • Dapat membersihkan najis yang tersekat.
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut bagi najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan seterusnya membantu masalah sembelit.
  • Dapat mengempiskan perut.
  • Membantu dalam memberi kepejalan pada perut.

PERHATIAN!
Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala bagi mereka yang tiada masalah penghadaman, Herb-Lax™ menampakkan kesan dalam tempoh 8 - 12 jam selepas pengambilan.


* Herb-Lax™ Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.


Herb-Lax™ Shaklee hanya berharga RM52.50 (120 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Kenapa Saya Memilih Shaklee?

Assalamualaikum...

Malam ni nak bercerita sikit kenapa saya memilih Shaklee?

Dah bertahun saya nak jual produk kesihatan dan kecantikan sebenarnya...tapi tak tau nak pilih mana sebab banyak sangat lambakan produk sedemikian di pasaran. Lagipun saya ni jenis cerewet sikit hehe...bukan setakat cerewet untuk diri sendiri tapi juga cerewet untuk orang lain. Walaupun terlalu banyak produk di pasaran tapi saya tak rambang mata...takde la nak habiskan duit beli macam macam produk...kejap cuba tu kejap cuba ni...memang tak la..

Saya punya minat kat produk kecantikan, kesihatan, fesyen dan perkara cantik cantik ni luar biasa sikit...ni kiranya minat dari kecik lagi sampai la dah besar godang macam sekarang haha...minat tu tak pernah hilang. Jadi apa yang saya suka saya share dengan orang lain....jadi kalau uolsss tengok setiap benda yang saya jual itu la barang kegilaan saya. 

Sebenarnya dah lama kenal Shaklee ni tapi mula kenal betul betul awal tahun lepas...ada saya cerita kat SINI pengalaman pertama bersama Shaklee. Sebelum tu memang ambik masa yang lama...berhari-hari google apa saja maklumat berkaitan Shaklee dan produknya. Dah puas hati baru beli dan cuba...wowwww memang serasi dan menjadi dengan saya.

Apa yang membuatkan saya bertambah yakin dengan Shaklee ialah sebab produknya dah berada di pasaran lebih dari 50 tahun....LEBIH 50 TAHUN okey. Shaklee merupakan syarikat terulung di dunia yang menerajui produk kesihatan secara semulajadi.



Pada tahun 1915, Dr. Forrest C. Shaklee telah mencipat "vitalized minerals," iaitu merupakan multivitamin yang pertama di dunia. Pada tahun 1956, beliau telah menubuhkan Shaklee Corporation yang merupakan syarikat jualan langsung pertama di dunia. Usaha beliau telah menjadikannya sebagai pelopor industri nutrisi dan kaedah pengagihan yang menawarkan faedah dan keuntungan kepada para pengedar.

Tatkala ramai orang lain mengamalkan penggunaan plastik dan bahan-bahan sintetik, Shaklee kembali kepada semulajadi iaitu dengan mencari bahan-bahan semulajadi yang tulen untuk menghasilkan vitamin. Beliau juga di antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi di dunia.




The more you share with others, the more valuable your share will become. Do unto others as you would have them do unto you. - Dr. Forrest C. Shaklee

Lebih banyak anda berkongsi dengan orang lain, lebih tinggi nilai saham anda. Lakukan kepada orang lain sebagaimana anda mahu mereka lakukan kepada diri anda. - Dr. Forrest C. Shaklee

Tatkala ramai orang dan syarikat lain membelanjakan wang untuk tujuan pengiklanan dan pemasaran, Shaklee melaburkan berbilion ringgit sebagai ganjaran kepada para pengedarnya yang berkongsi tentang Shaklee. Ditambah pula dengan jutaan ringgit yang dilaburkan untuk tujuan penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan Shaklee.

Syarikat Shaklee meneruskan kesinambungannya di dalam menerajui kepercayaan bahawa kesihatan dan kebahagiaan manusia sebagai sandaran utama kepada pembinaan dan pembentukan kehidupan dunia yang lebih baik.

Sampai di sini dulu ye...saya akan sambung lagi nanti. Bab ujian kualiti dan kajian klinikal ke atas produk Shaklee belum cerita lagi ni...saya plak yang tak sabar kalau boleh nak cerita semua hehe kan muntah plak baca panjang berjela :D

Okey jumpa lagi....terima kasih sudi baca ^_^


Alfalfa Membantu Hilangkan Sakit Ibu Jari Sebelah Kiri

Assalamualaikum

Haaaa mai nak cerita sikit. Ini testimoni dari saya sendiri. Baca al kisahnya di bawah ya :)


Tiga minggu lepas ibu jari tangan sebelah kiri sakit giler. Tak tahulah nak gambarkan macam mana dia punya sakit tu. Sakit macam kalau pegang barang boleh jatuh haaa. Sampai tak boleh nak buat apa-apa kerja dengan tangan kiri. Nak basuh pinggan mangkuk pun tak boleh sebab dia punya bisa sakit sampai tapak tangan. Nak potong bawang, nak potong kentang semua suami yang buat. Masak boleh la sebab guna tangan kanan kan. 

Nak tukar gear kereta pun guna tangan kanan haha. Bayangkanlah sampai berpusing badan nak tukar gear tau. Nasib baik la kereta auto. Kalau kereta manual tu memang mati tengah jalan dulu la keretanya.

Jadi seminggu lepas tu memang saya konsisten ambik Alfalfa Complex. Kalau nak tahu Alfalfa ni memang baik untuk sendi tau. Rancang nak tambah Advanced Joint Health Tablet, tapi tak sempat. Tiba-tiba tak tahu la bila, sedar sedar sakit tu hilang gitu je. Alhamdulillah semua ni dengan izin Allah SWT.





SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

9 Kandungan Herba Dalam Herb-Lax™

Assalamualaikum...

Hari ni saya nak berkongsi tentang perbezaan yang terdapat pada produk Herb-Lax™ jenama Shaklee. Apa yang best sangat dengan produk ni? Jom baca apa kandungan herba yang terdapat dalam produk Herb-Lax™ Shaklee :)

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Herb-Lax™ jenama Shaklee  mengandungi 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckthorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Sifatnya menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut. Kesesuaiannya terbukti secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.




Senna Leaves - Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi, dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckthorn Bark - Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

Licorice Root - Membantu proses detoksifikasi.

Fennel Seeds - Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan, berkesan untuk masalah sembelit, dan kembung perut atau usus.

Anise Seeds - Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb Root - Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik.

Blue Malva Flower - Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Culver's Root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa Leaves - Membersihkan usus, darah, dan hati. 


PERHATIAN!
Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala bagi mereka yang tiada masalah penghadaman, Herb-Lax™ menampakkan kesan dalam tempoh 8 - 12 jam selepas pengambilan.

* Herb-Lax™ Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.


Herb-Lax™ Shaklee hanya berharga RM52.50 (120 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Proses Detoks Berjalan Lancar...Alfalfa Membantu Kesihatan dan Kecergasan Saya

Assalamualaikum...

Ramai yang masih keliru tentang cara makan dan pengambilan Alfalfa Complex Shaklee secara berkesan. Ada yang merungut "tak best la makan alfalfa, tak berkesan pun"...ada juga yang kata "nak stop la makan alfalfa...sakit kepala, demam, alergik dan macam-macam lagi kesan tak baik". Nak sihat nak cantik kena sabar :)

Alfalfa Complex Shaklee ni merupakan supplement untuk detoks, nak buang toksin atau racun dalam badan kita. Kalau badan banyak toksin, proses detoksifikasi akan mengambil masa yang panjang sikit. Rasa tak sedap badan, sakit kepala, demam itu merupakan kesan dari proses detoks. Semua ni bergantung kepada penerimaan badan seseorang. Ada sesetengah orang proses detoks dia berjalan lancar takde masalah...ada juga yang mengalami krisis penyembuhan (healing crisis).

Macam saya sendiri pertama kali mengambil Alfalfa Complex Shaklee, saya mengalami krisis penyembuhan (healing crisis) sehingga demam selama dua hari dan sakit kepala yang teruk. Selepas tu dah okey sampai sekarang...badan saya makin bertenaga. Sebelum ni saya ada masalah lendir dalam tekak sampai rasa tidak selesa...rasa macam ada sesuatu tapi tak boleh nak keluar. Rasa stress pun ada sebab macam menganggu hidup saya. Masalah ni dah bertahun tahun kadangkala rasa tidak selesa untuk bernafas.

Saya juga ada masalah pencernaan sampai perut jadi sedikit buncit dan badan cepat letih dan lesu. Ye la bila makan banyak tapi susah nak membuang...kiranya dok ternak toksin dalam badan.

Setelah google akhirnya saya tertarik dengan produk Alfalfa Complex jenama Shaklee. Cuba dan alhamdulillah ia berkesan untuk saya. Takde lagi masalah lendir dalam tekak dan rasa macam ada ruang kosong plak dalam tekak ni hehe. Sekali sekala ada tapi senang keluar. Kalau rasa tak selesa saya akan buat buat batuk dan lendir akan keluar sampai tekak rasa clear. Proses pembuangan juga berjalan lancar.

Makan apa sahaja supplement yang penting pengambilan air mesti mencukupi baru la berkesan. Makan supplement untuk detoks ke, untuk kurus ke, untuk cantik ke...tapi kalau air tak cukup semua tu takde guna.




* Alfalfa Complex Shaklee tidak digalakkan diambil bersama Vitamin E dan GLA kerana boleh menganggu fungsinya (Vit E dan GLA)....boleh ambil tapi pastikan kena jarak sikit tempohnya.

* Alfalfa juga tidak sesuai untuk pesakit SLE.

AWAS!!!!
Tidak semua alfalfa adalah sama, alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman alfalfa (bahagian daun) bermutu tinggi yang ditanam di California, secara organik dan bebas dari pestisid, herbasid, dan hanya menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.

* Alfalfa Complex Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.

Alfalfa Complex Shaklee hanya berharga RM53.75 (330 biji) dan RM 97.50 (700 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Cara Pengambilan Alfalfa Complex Secara Berkesan

Assalamualaikum...

Hari ni saya nak berkongsi tentang cara pengambilan Alfalfa Complex Shaklee secara berkesan. Banyak betul cerita pasal Alfalfa kan, seronok sebabnya saya ambil dan sangat berkesan untuk diri sendiri. Alhamdulillah dengan izin Allah masalah yang bertahun saya hadapi hilang macam tu je. Jadi saya nak kongsi kebaikan alfalfa dengan anda semua.

Sebelum tu mesti anda nak tau kan Kandungan Vitamin dan Mineral Dalam Alfalfa....Siapa yang Perlukan Alfalfa Complex Shaklee ye...cuba klik kalau nak tau. Apa Perbezaan Alfalfa Complex Jenama Shaklee dan 7 Khasiat Utama Alfalfa Complex Shaklee. Selain itu juga Alfalfa Complex Shaklee boleh dijadikan sebagai Masker dan Scrub, serius best licin je muka. 




Pengambilan supplement ni sebenarnya bukan wajib macam tu macam ni...bergantung kepada kesesuaian seseorang. Kalau anda tengok kan ada macam macam cara makan Alfalfa Complex ni. Semua tu tak salah asalkan mengikut cara yang betul, jangan melebihi jumlah yang ditetapkan iaitu maksimum 10 biji sehari. Okey jom kita tengok cara makan dan pengambilan Alfalfa Complex Shaklee:
  • Bagi anda yang baru nak mencuba Alfalfa Complex Shaklee ni seeloknya dimulakan dengan dos yang sikit dulu. Contohnya 2 biji pagi & 2 biji tengahari atau 2 biji tengahari & 2 biji malam atau 2 biji pagi & 2 biji malam...terpulang mana yang anda suka.
  • Kalau dah okey dah serasi boleh la tingkatkan dos pengambilan untuk kesan yang lebih efektif...ingat ye jangan lebih dari 10 biji sehari.
  • Nak ambil Alfalfa Complex Shaklee sebelum makan boleh, selepas makan pun boleh.
  • Pastikan pengambilan air adalah mencukupi untuk memastikan keberkesanan sesuatu supplement. 
  • Untuk detoks seeloknya diambil selepas makan....dos seeloknya 10 biji sehari untuk kesan yang optimum..
  • Kalau nak lagi senang anda boleh hubungi saya untuk dapatkan panduan secara peribadi mengikut tujuan dan masalah anda....untuk dapatkan kesan yang lebih optimum.

* Alfalfa Complex Shaklee tidak digalakkan diambil bersama Vitamin E dan GLA kerana boleh menganggu fungsinya (Vit E dan GLA)....boleh ambil tapi pastikan kena jarak sikit tempohnya.

* Alfalfa juga tidak sesuai untuk pesakit SLE.

AWAS!!!!
Tidak semua alfalfa adalah sama, alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman alfalfa (bahagian daun) bermutu tinggi yang ditanam di California, secara organik dan bebas dari pestisid, herbasid, dan hanya menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.

* Alfalfa Complex Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.

Alfalfa Complex Shaklee hanya berharga RM53.75 (330 biji) dan RM 97.50 (700 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Kandungan Vitamin dan Mineral Dalam Alfalfa

Alfalfa merupakan tanaman yang kaya dengan pelbagai khasiat. Ia juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Alfalfa dikatakan dapat merawat dan mencegah pelbagai penyakit, dan juga untuk kesihatan yang berpanjangan. Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. .

Untuk mengetahui 7 Khasiat Utama Alfalfa Complex Shaklee sila klik SINI

Untuk mengetahui perbezaan Alfalfa Complex jenama Shaklee sila klik SINI

Untuk mengetahui Siapa yang Perlukan Alfalfa Complex Shaklee sila klik SINI




Antara kandungan vitamin dan mineral yang terdapat dalam alfalfa ialah:

Vitamin A 
  • Vitamin A penting untuk penglihatan yang baik, sistem imun yang sihat, membina ketahanan badan terhadap jangkitan / penyakit terutamanya dalam saluran pernafasan, menggalakkan pertumbuhan sel dan kulit yang sihat.. 
  • Vitamin A membantu mata menyesuaikan diri dengan perubahan cahaya dan dapat membantu menjaga mata kita.
  • Vitamin A bersifat antioksidan yang dapat meneutralkan radikal bebas dalam badan yang menyebabkan kerosakan tisu dan sel.
Vitamin E
  • Vitamin E melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara.
  • Vitamin E menjaga kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot, memperbaiki fungsi imun, menguatkan otot di dalam badan, membantu membawa nutrien ke sel-sel, membantu menguatkan dinding pembuluh darah dan membantu fokus mata.
Vitamin U
  •  Vitamin U dapat menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.
Vitamin B6 
  • Vitamin B6 dapat membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak.
  • Vitamin B6 dapat menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.
Vitamin K 
  • Vitamin K penting bagi pembekuan darah, penting dalam fungsi hati, menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.
Vitamin D 
  • Vitamin D mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.
Kalsium 
  • Kalsium dapat membina dan mengekalkan tulang dan gigi, membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, dan melegakan saraf.
Zat Besi
  • Zat besi amat diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.
Kalium
  • Kalium adalah perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk mencerna atau mengurai lemak.
Fosforus
  • Fosforus diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.
Klorin (klorida) 
  • Klorin (klorida) merupakan elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan, mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.
Sodium 
  • Sodium membantu mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.
Silikon Magnesium 
  • Silikon magnesium dapat membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.
Lain-lain keistimewaan alfalfa pula ialah:-

Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) dan membantu dalam penyusuan ibu.


AWAS!!!!
Tidak semua alfalfa adalah sama, alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman alfalfa (bahagian daun) bermutu tinggi yang ditanam di California, secara organik dan bebas dari pestisid, herbasid, dan hanya menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.


* Alfalfa Complex Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.

Alfalfa Complex Shaklee hanya berharga RM53.75 (330 biji) dan RM 97.50 (700 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Siapa yang Perlukan Alfalfa Complex Shaklee?

Seperti yang diketahui, alfalfa merupakan tumbuhan yang kaya dengan pelbagai jenis nutrisi dan mempunyai 1001 khasiat. Atas sebab itu alfalfa dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”

Untuk mengetahui 7 Khasiat Utama Alfalfa Complex Shaklee sila klik SINI

Untuk mengetahui perbezaan Alfalfa Complex jenama Shaklee sila klik SINI




Jadi siapa sebenarnya yang perlukan Alfalfa Complex Shaklee ni?

1. Golongan ibu menyusu. Tujuannya ialah untuk meningkatkan penghasilan susu badan.
2. Mempunyai paras kolesterol yang tinggi.
3. Mengalami masalah badan dan mulut berbau.
4. Mereka yang ingin merawat kulit. Kandungan toksin yang tinggi dalam badan boleh menyebabkan kulit bermasalah.
5. Masalah badan berangin, penghadaman, dan sembelit
6. Masalah keletihan dan kelesuan.
7. Mengurangkan simptom PMS bagi wanita.
8. Mempunyai masalah jerawat yang teruk.
9. Mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan.
10. Ingin menyingkirkan toksin dalam badan (proses detoksifikasi).
11. Mempunyai masalah kencing tidak lawas dan kencing kotor.
12. Golongan wanita yang ingin merawat keputihan, dan juga bertindak sebagai perapat.
13. Penghidap diabetes (kencing manis). Alfalfa dapat menstabilkan paras gula dalam darah.
14. Menghidap penyakit kanser. Alfalfa dapat memperbaiki sel-sel kanser.
15. Mempunyai masalah sakit sendi (arthritis)
16. Mempunyai masalah asthma, alergi, dan resdung.
17. Mempunyai masalah kembung perut dan gastrik.
18. Wanita lepas bersalin untuk mengecutkan rahim.
19. Golongan suami yang ingin meningkatkan stamina.


AMARAN!!! Alfalfa tidak sesuai untuk mereka yang mengalami masalah berikut:

1. Mempunyai penyakit SLE (Systemic Lupus Erythematosus) kerana alfalfa boleh menyebabkan masalah menjadi bertambah teruk.
2. Menghidap penyakit kanser. Walaupun alfalfa dapat memperbaiki sel-sel kanser, tetapi ia mengandungi sedikit estrogen dan tidak sesuai untuk mereka yang mempunyai kanser payudara, kanser ovari, dan fibroids.
3. Mereka yang mengambil ubat mencairkan darah. Alfalfa mempunyai kandungan Vitamin K yang membantu dalam memekatkan darah.
4. Wanita hamil.


* Alfalfa Complex Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.

Alfalfa Complex Shaklee hanya berharga RM53.75 (330 biji) dan RM 97.50 (700 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Masker dan Scrub Alfalfa Complex Shaklee

Assalamualaikum...

Malam ni adalah malam untuk manjakan diri...dah makan kenyang kenyang apa lagi terus tepek masker kat muka. Sambil taip entri ni kejap kejap pegang gosok muka sendiri hehe. Seronok sebab lembut halus je rasa kulit ni.

Alfalfa Complex Shaklee ni selain dapat makan...buat masker dan scrub pun boleh...kelas tak 2 in 1 gitu. Masker dan scrub alfalfa ni baik untuk kulit sebab seperti yang kita tahu alfalfa merupakan "Raja Segala Tumbuhan" yang mempunyai 1001 khasiat . 




Masker dan scrub alfalfa dapat memudarkan parut jerawat, membuang sel-sel kulit mati, menjadikan kulit lebih halus, lembut, dan licin dan lain-lain. Okey jom kita tengok macam mana nak buat masker dan scrub dengan Alfalfa Complex Shaklee ni.

- Ambil tiga biji alfalfa dan hancurkan. Saya tumbuk guna lesung batu je senang...tak kisah la pakai apa pun asalkan hancur.
- Masukkan sedikit air...jangan terlalu cair, jangan terlalu pekat....sedang sedang je.
- Cuci muka terlebih dan sapukan masker alfalfa tadi pada muka.
- Biarkan sedikit kering dan boleh gosok secara lembut iaitu jadikan ia sebagai scrub. Kalau tak nak buat scrub, just nak buat masker je pun takpe...boleh la biarkan alfalfa tadi kat muka sampai betul betul kering.
- Bilas muka dengan menggunakan air sehingga bersih.

Okey siap!!! Senang je kan...yang pasti kesannya sangat la best.

Kalau nak tau kesan yang lain anda boleh la mencubanya sendiri. Apa tunggu lagi.........jom cuba :) 

Ingin mengetahui 7 Khasiat Utama Alfalfa Complex Shaklee? Sila klik SINI

* Alfalfa Complex Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.

Alfalfa Complex Shaklee hanya berharga RM53.75 (330 biji) dan RM 97.50 (700 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Perbezaan Alfalfa Complex Jenama Shaklee

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950an.




Alfalfa Complex jenama Shaklee banyak perbezaan dengan produk alfalfa jenama lain. Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman alfalfa atau bahasa saintifiknya Medicago Sativa. Ia ditanam secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid, dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.

Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya dua tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

Ingin mengetahui 7 Khasiat Utama Alfalfa Complex Shaklee? Sila klik SINI

* Alfalfa Complex Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.

Alfalfa Complex Shaklee hanya berharga RM53.75 (330 biji) dan RM 97.50 (700 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

7 Khasiat Utama Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa merupakan makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian, dan telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun. Alfalfa juga membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim, dan fitokimia. 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.




7 Khasiat Utama Alfalfa Complex Shaklee

  • Mencuci hati, darah, dan usus - Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dalam badan, membersihkan hati, kolon, darah, dan mencantikkan kulit dan otot. 
  • Melawan alahan - Memperbaiki masalah kulit dan hidung yang sensitif, kurap, bau badan, dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan. Sesuai juga untuk mereka yang mengalami masalah resdung yang menyebabkan kegatalan di sekitar muka.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis, dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol - Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang Alfalfa akan dapat menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok, dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, iaitu seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. 
  • Melawan tumor - Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu dapat memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mencegah / merawat atritis - Melegakan sakit atritis dan kesakitan.

* Alfalfa Complex Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badan, mengekalkan berat badan ideal, proses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.

Alfalfa Complex Shaklee hanya berharga RM53.75 (330 biji) dan RM 97.50 (700 biji).

* Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Cawangan Shaklee Wangsa Maju

Assalamualaikum...

Saya suka sangat pergi ke cawangan Shaklee hehe...tak tau la kenapa. Kalau boleh setiap hari nak pergi...masuk dalam tu rasa waaaaaa nak beli semua produk. Lepas tu mula terfikir kenapa la dulu tak pindah duduk area sini. Masa tinggal kat Pandan Indah dulu dah dekat dengan Wangsa Maju...tapi masa tu belum join Shaklee lagi. 

Lepas kahwin pindah dok Batu 9, Cheras....agak jauh sikit tapi ada ai kisah...semangat nak ke sana tu tetap membara. Sebenarnya takde la jauh pun...kalau pergi sana lepas balik kerja tu yang berjanggut sikit nak sampai rumah sebab jem kat MRR2. Kalau tak jem bukan Kuala Lumpur la kan hehe. Memang saya dan jem tak dapat dipisahkan....ai is redhooooo.

Okey ini la dia cawangan Shaklee kat Wangsa Maju. Ibu pejabat dan senarai lain-lain cawangan Shaklee nanti saya update kemudian ye.




Thanks for reading :)


Dapat Tempias Jutawan di Kelas Shaklee

Assalamualaikum...

Hari Khamis lepas iaitu 1 Januari 2015 saya telah hadir ke kelas asas Shaklee....waaaaa seronok tau dapat berkenalan dengan ramai kawan baru. Sebelum ni dok chatting kat group je kan...hari tu dapat jumpa depan depan...bestttttt!!!!

Lagi best dapat jumpa dengan nanny Cery atau kak Cery...masa beliau lalu kat tepi saya kan dapat rasa aura jutawan tu. Masa dia bagi talk lagi la semangat. Ini kira first time la saya datang kelas Shaklee. Sedang elok pada tahun baru, saya dapat kawan baru, ilmu pengetahuan baru pasal produk, bisnes dan pemasaran, dapat semangat baru dan macam-macam lagi la. 

Semangat membara dari puncak tinggi ke angkasa....lalalala terus bertukar jadi Faizal Tahir kau hehe.

Kelas Shaklee pada Khamis lepas diadakan di pusat latihan kak Cery sendiri kat Bangi iaitu Faizworld Training Centre. Beliau adalah leader yang paling tinggi dalam bisnes Shaklee ni. Sepanjang aku kenal beliau sangat la baik....sangat tak kedekut ilmu...selalu bagi komen yang membina...boleh katakan 24 jam 7 hari seminggu membantu. Beliau sangat kental dan berjiwa besar...patut la dalam usia muda dah bergelar jutawan.

Kelas beliau juga sangat sempoi la sebab beliau pun sempoi je orangnya. Kalau nak datang kelas beliau, nak bawa suami nak bawa anak pun takde masalah. Di pusat latihan Faizworld ada disediakan bilik khas untuk kanak-kanak...siap ada barang mainan sekali. Para suami kalau nak jaga anak kat dalam bilik tu pun boleh....nak duduk sekali dengar beliau bagi talk pun boleh. Jadi memang takde alasan la untuk tidak hadir ke kelas kak Cery ni.

Apabila kita nak berjaya kita kena ikut jejak langkah orang yang dah berjaya. Hidup kita mesti dikelilingi dengan perkara-perkara yang positif...jadi secara automatik kita sendiri akan terikut jadi positif. 

Ini la dia nanny saya kak Cery...jutawan muda wanita yang berjiwa besar. Insya Allah saya akan ikut jejak langkah beliau. Kalau nak kenal beliau dengan lebih lanjut boleh ke blog MamaFaiz





SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Toksin - Bahan Beracun Dalam Badan Manusia

Assalamualaikum...

Hari ni saya nak bercerita sikit pasal toksin. Apa itu toksin....toksin tu datang dari mana...dan apa kesan sekiranya toksin bermaharajalela dalam badan kita. Saya memang tak suka toksin...kalau boleh nampak rupa toksin tu mesti dah kutip satu persatu buang hahaha....nasib baik la badan bukan jenis transparent kan. 

Tapi kalau nampak memang seram kot. Saya tak suka sebabnya kehadiran toksin dalam badan tak membawa sebarang kebaikan pun...malah keburukan. Saya suka buat detoks (proses membuang toksin) sebab bila toksin terkumpul dalam badan akan membuatkan saya cepat penat, hilang tumpuan, mudah mengantuk, kulit kusam, dan perut jadi sedikit buncit. Cakap banyak plak...okey jom baca apa yang saya tulis kat bawah ni.

Apa itu Toksin?



Jika anda seorang yang mengambil berat tentang kesihatan, tentu sekali anda ingin mengetahui seberapa banyak maklumat berkaitan toksin yang menjejaskan kesihatan manusia. Toksin adalah bahan buangan beracun yang terdapat dalam organisma hidup atau badan manusia.

Terdapat dua jenis toksin iaitu "endogenous" dan "exogenous". Toksin "endogenous" (toksin dalaman) adalah toksin yang dihasilkan dalam badan kita, iaitu berpunca daripada bahan buangan hasil aktiviti metabolisma badan. Antara contoh toksin "endogenous" ialah urea, karbon dioksida, asid laktik dan lain-lain. Selain itu, toksin "endogenous" juga berpunca dari gangguan emosi, tekanan, dan kotoran yang tersumbat dalam usus. Kalau sudah bertahun kita mengalami masalah sistem penghadaman dan pencernaan yang tidak lancar, agaknya berapa banyak toksin yang terkumpul dalam badan ye.



Manakala toksin "exogenous" (toksin luaran) pula merupakan bahan kimia yang dihasilkan di luar badan kita dan boleh membahayakan sel-sel badan sekiranya ditelan, disedut atau diserap ke dalam aliran darah melalui beberapa saluran.

Dalam kehidupan seharian kita memang tidak boleh lari daripada terdedah kepada toksin "exogenous". Apa yang kita boleh lakukan adalah dengan mengurangkan pendedahan kepada toksin tersebut. Antara jenis toksin "exogenous" ialah MSG dan "aspartame", alkohol dan dadah-dadah terlarang, ubat di bawah preskripsi, dan kebanyakan produk penjagaan peribadi terutamanya kosmetik yang digunakan di sekitar mulut (mudah tertelan). 

Toksin "exogenous" yang dinyatakan di atas adalah kurang bahaya berbanding dengan toksin "exogenous" lain seperti karbon monoksida, racun perosak (digunakan untuk memusnahkan serangga pada tanaman, rumpai di tapak pertanian, dan mikroorganisma pada makanan), dan pelbagai jenis bahan kimia lain yang ada di persekitaran kita.



Ingin tahu lebih banyak maklumat tentang toksin? Nantikan sambungannya dalam penulisan saya yang akan datang. Saya akan kupas dengan lebih terperinci tentang bahaya toksin kepada manusia.

Terima kasih :)

Tingkatkan Kesihatan Anda

Assamualaikum...

Pilihan yang kita buat hari demi hari merupakan peranan yang penting dalam membentuk kesihatan akan datang. Kajian saintifik mengesahkan bahawa mengawal berat badan, makan secara seimbang dan sihat, pengambilan supplement yang baik, dan kurang terdedah kepada bahan kimia serta toksin di rumah dapat mengurangkan risiko kesihatan pada masa hadapan.




Shaklee adalah pilihan semulajadi yang selamat, produk yang terbukti berkesan untuk membantu mencipta masa depan yang lebih sihat untuk diri anda dan juga bumi ini.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI