Cara Pengambilan Alfalfa Complex Secara Berkesan

Assalamualaikum...

Hari ni saya nak berkongsi tentang cara pengambilan Alfalfa Complex Shaklee secara berkesan. Banyak betul cerita pasal Alfalfa kan, seronok sebabnya saya ambil dan sangat berkesan untuk diri sendiri. Alhamdulillah dengan izin Allah masalah yang bertahun saya hadapi hilang macam tu je. Jadi saya nak kongsi kebaikan alfalfa dengan anda semua.

Sebelum tu mesti anda nak tau kan Kandungan Vitamin dan Mineral Dalam Alfalfa....Siapa yang Perlukan Alfalfa Complex Shaklee ye...cuba klik kalau nak tau. Apa Perbezaan Alfalfa Complex Jenama Shaklee dan 7 Khasiat Utama Alfalfa Complex Shaklee. Selain itu juga Alfalfa Complex Shaklee boleh dijadikan sebagai Masker dan Scrub, serius best licin je muka. 




Pengambilan supplement ni sebenarnya bukan wajib macam tu macam ni...bergantung kepada kesesuaian seseorang. Kalau anda tengok kan ada macam macam cara makan Alfalfa Complex ni. Semua tu tak salah asalkan mengikut cara yang betul, jangan melebihi jumlah yang ditetapkan iaitu maksimum 10 biji sehari. Okey jom kita tengok cara makan dan pengambilan Alfalfa Complex Shaklee:
  • Bagi anda yang baru nak mencuba Alfalfa Complex Shaklee ni seeloknya dimulakan dengan dos yang sikit dulu. Contohnya 2 biji pagi & 2 biji tengahari atau 2 biji tengahari & 2 biji malam atau 2 biji pagi & 2 biji malam...terpulang mana yang anda suka.
  • Kalau dah okey dah serasi boleh la tingkatkan dos pengambilan untuk kesan yang lebih efektif...ingat ye jangan lebih dari 10 biji sehari.
  • Nak ambil Alfalfa Complex Shaklee sebelum makan boleh, selepas makan pun boleh.
  • Pastikan pengambilan air adalah mencukupi untuk memastikan keberkesanan sesuatu supplement. 
  • Untuk detoks seeloknya diambil selepas makan....dos seeloknya 10 biji sehari untuk kesan yang optimum..
  • Kalau nak lagi senang anda boleh hubungi saya untuk dapatkan panduan secara peribadi mengikut tujuan dan masalah anda....untuk dapatkan kesan yang lebih optimum.

* Alfalfa Complex Shaklee tidak digalakkan diambil bersama Vitamin E dan GLA kerana boleh menganggu fungsinya (Vit E dan GLA)....boleh ambil tapi pastikan kena jarak sikit tempohnya.

* Alfalfa juga tidak sesuai untuk pesakit SLE.

AWAS!!!!
Tidak semua alfalfa adalah sama, alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman alfalfa (bahagian daun) bermutu tinggi yang ditanam di California, secara organik dan bebas dari pestisid, herbasid, dan hanya menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.

* Alfalfa Complex Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.

Alfalfa Complex Shaklee hanya berharga RM53.75 (330 biji) dan RM 97.50 (700 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment