Proses Detoks Berjalan Lancar...Alfalfa Membantu Kesihatan dan Kecergasan Saya

Assalamualaikum...

Ramai yang masih keliru tentang cara makan dan pengambilan Alfalfa Complex Shaklee secara berkesan. Ada yang merungut "tak best la makan alfalfa, tak berkesan pun"...ada juga yang kata "nak stop la makan alfalfa...sakit kepala, demam, alergik dan macam-macam lagi kesan tak baik". Nak sihat nak cantik kena sabar :)

Alfalfa Complex Shaklee ni merupakan supplement untuk detoks, nak buang toksin atau racun dalam badan kita. Kalau badan banyak toksin, proses detoksifikasi akan mengambil masa yang panjang sikit. Rasa tak sedap badan, sakit kepala, demam itu merupakan kesan dari proses detoks. Semua ni bergantung kepada penerimaan badan seseorang. Ada sesetengah orang proses detoks dia berjalan lancar takde masalah...ada juga yang mengalami krisis penyembuhan (healing crisis).

Macam saya sendiri pertama kali mengambil Alfalfa Complex Shaklee, saya mengalami krisis penyembuhan (healing crisis) sehingga demam selama dua hari dan sakit kepala yang teruk. Selepas tu dah okey sampai sekarang...badan saya makin bertenaga. Sebelum ni saya ada masalah lendir dalam tekak sampai rasa tidak selesa...rasa macam ada sesuatu tapi tak boleh nak keluar. Rasa stress pun ada sebab macam menganggu hidup saya. Masalah ni dah bertahun tahun kadangkala rasa tidak selesa untuk bernafas.

Saya juga ada masalah pencernaan sampai perut jadi sedikit buncit dan badan cepat letih dan lesu. Ye la bila makan banyak tapi susah nak membuang...kiranya dok ternak toksin dalam badan.

Setelah google akhirnya saya tertarik dengan produk Alfalfa Complex jenama Shaklee. Cuba dan alhamdulillah ia berkesan untuk saya. Takde lagi masalah lendir dalam tekak dan rasa macam ada ruang kosong plak dalam tekak ni hehe. Sekali sekala ada tapi senang keluar. Kalau rasa tak selesa saya akan buat buat batuk dan lendir akan keluar sampai tekak rasa clear. Proses pembuangan juga berjalan lancar.

Makan apa sahaja supplement yang penting pengambilan air mesti mencukupi baru la berkesan. Makan supplement untuk detoks ke, untuk kurus ke, untuk cantik ke...tapi kalau air tak cukup semua tu takde guna.




* Alfalfa Complex Shaklee tidak digalakkan diambil bersama Vitamin E dan GLA kerana boleh menganggu fungsinya (Vit E dan GLA)....boleh ambil tapi pastikan kena jarak sikit tempohnya.

* Alfalfa juga tidak sesuai untuk pesakit SLE.

AWAS!!!!
Tidak semua alfalfa adalah sama, alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tidak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman alfalfa (bahagian daun) bermutu tinggi yang ditanam di California, secara organik dan bebas dari pestisid, herbasid, dan hanya menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.

* Alfalfa Complex Shaklee sangat popular di kalangan mereka yang ingin menurunkan berat badanmengekalkan berat badan idealproses detoks (membuang toksin dalam badan), mencantikkan kulit, dan pelbagai lagi manfaat lain.

Alfalfa Complex Shaklee hanya berharga RM53.75 (330 biji) dan RM 97.50 (700 biji).

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment