Khasiat Garlic Complex Shaklee

Assalamualaikum...

Okey kita sambung lagi cerita tentang Garlic Complex Shaklee. Sebelum ni saya ada update tentang Siapakah yang Memerlukan Garlic Complex Shaklee? Baca jangan tak baca hehe...mana la tau kan anda salah seorang yang memerlukannya. Saya dah cuba....sedapppppp.

Garlic Complex Shaklee ni best sangat sebab ia berbeza dari supplement garlic lain di pasaran. Kalau nak tau apa perbezaan Garlic Complex Shaklee boleh baca di sini Perbezaan Garlic Complex Shaklee

Garlic atau dalam bahasa Melayu ialah bawang putih memang dah jadi benda wajib dalam masakan. Dulu main letak je bawang putih ni ingatkan saje nak menambah rasa sedap masakan. Sekarang dah tau yang bawang putih ni banyak khasiat rasa nak letak banyak banyak hehe. Kalau nak makan bawang putih mentah memang tak la kan. Tapi bagi yang mengambil berat tentang kesihatan mereka sanggup makan bawang putih mental digaul dengan nasi. Sejak kenal dengan Shaklee ni saya juga dah jadi penggemar bawang putih tapi dalam bentuk tablet la hehe.

Jom tengok apa khasiat yang terdapat pada Garlic Complex Shaklee.




  • Mengandungi ekstrak spearmint - Mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung.
  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi - Garlic adalah antibiotic semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun badan, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus, dan yis candida.
  • Menghalang alergi - Mempertingkatkan penyakit berkaitan sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema, dan hepatitis.
  • Mempertingkatkan sistem penghadaman - Formula uniknya mampu mengatasi masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, dan ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bacteria H. pylori dan menghalang ulser gastrik.
  • Menstabilkan tekanan darah tinggi - Kajian menunjukkan pengambilan 2 - 4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  • Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum, dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan disebabkan logam dan menghalang kerosakan hati disebabkan bahan kimia.
  • Menurunkan kolesterol - Menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid, dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah; meningkatkan HDL, melindungi jantung, menghalang strok, dan penyakit koronari.
  • Mencegah kanser - Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser iaitu Nitrosamine.
  • Menstabilkan glukos - Membantu menstabilkan glukos dalam badan.     

CARA MAKAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE ialah:

  • Untuk memelihara kesihatan: 2 tablet sehari selepas makan.
  • Untuk radang dan alergi: 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali ambil.
  • Untuk kanser, darah tinggi, dan hyperlipidemia: 2 - 3 kali sehari, 2 tablet setiap kali ambil.


Garlic Complex Shaklee hanya berharga RM47.50 (60 biji)

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment