Vivix® - Supplement Anti Penuaan Terbaik di Dunia

Assalamualaikum...

Hati tidak sabar nak update tentang Vivix® ni, akhirnya dapat juga update. Ada sesetengah orang memanggilnya sebagai tonik ajaib Shaklee hehe...tapi betul la kebanyakan testimoni yang saya baca semuanya mengakui kehebatan Vivix®. Kiranya kalau dah cuba sekali pasti akan repeat order lepas tu.

Pada tahun 2008, Shaklee telah memperkenalkan Vivix®, iaitu produk supplement revolusionari anti-penuaan terbaik di dunia, yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. Vivix® juga merupakan satu-satunya supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.



Anti penuaan tu bukannya bermaksud tidak akan tua langsung walaupun umur dah 80 tahun. Supplement anti penuaan Vivix® ni menjadikan penuaan berlaku secara sihat. Contohnya Zainah dan Salmah adalah rakan sepejabat dan kedua-duanya berusia 50 tahun. Zainah mengamalkan Vivix®, sebaliknya Salmah langsung tidak mengambil sebarang supplement. Apabila keluar berdua orang ramai selalu menyapa Salmah dengan panggilan makcik kerana wajahnya yang dimamah usia. Berbanding dengan Zainah ramai yang menyangka dia berusia 30an disebabkan kulit wajahnya tidak menggambarkan usianya dan kelihatan cergas bertenaga seperti orang muda.

Haaaa nak ke macam tu???? Lagi haru bila jalan dengan suami...nanti jumpa kawan lama ada yang menyapa "keluar dengan adik je ke, suami mana?"...fuhhhh sentap okey.

Dalam kajian di makmal, ramuan Vivix® telah menunjukkan kesan ke atas empat mekanisma penting penuaan. Jom lihat apakah empat mekanisma penuaan tersebut.

1. Kerosakan DNA
Sel tubuh kita mudah diserang oleh radikal bebas yang akan merosakkan sel, merubah fungsi, dan juga DNAnya. Kerosakan ini melibatkan semua sel baru yang mewarisi DNA tersebut. Semakin usia meningkat semakin bertambah sel badan yang rosak dan semakin banyak fungsi semulajadi badan tergendala, seterusnya menyebabkan pelbagai masalah kesihatan. Selain itu, kerosakan DNA juga boleh menyebabkan tahap kolagen, dan elastin dalam kulit mula merosot hingga menjejaskan keanjalannya. 

Oleh itu, ramuan Vivix® Shaklee dapat melindungi dan memperbaiki molekul DNA. Yessss Vivix® Shaklee merupakan SATU-SATUNYA produk yang mampu menembusi DNA manusia.

2. Kawalan Genetik
Kawalan genetik menyumbang kepada kemerosoton umur pada tahap sellular. 

Ujian klinikal menunjukkan ramuan Vivix® dapat mengaktifkan kunci pengawal genetik yang membantu melambatkan penuaan tahap sellular.

3. Pengurangan Tenaga Sel
Mitokondria (penjana tenaga) di dalam sel berfungsi menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun, fungsi sel akan turut menurun.

Bahan yang terkandung dalam Vivix® dapat menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga supaya sel dapat berfungi pada tahap tertinggi. Secara tidak langsung, sel-sel akan hidup lebih lama dan akan memberikan kesan yang baik kepada kesihatan kita.

4. Pengumpulan protein AGE
Apa itu AGE? AGE (advanced glycation end products) merupakan protein atau lipid (lemak) yang bergabung dengan molekul gula tanpa bantuan enzim untuk mengawal tindak balas tersebut. Penimbunan berlebihan protein AGE boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan menganggu kekuatan sel. 

Antara masalah yang berkaitan dengan pembentukan protein AGE ialah diabetes, kerosakan pada kolagen kulit, dan penyakit kardiovaskular.

Bahan yang terkandung dalam Vivix® adalah 10 X ganda tinggi resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) yang berfungsi untuk melambatkan pembentukan protein AGE.


Vivix® Shaklee hanya berharga RM475 (150 ml)

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment