Testimoni ESP: Susu Banyak, Badan Bertenaga, Jerawat Hilang, Kecantikan Terserlah

Assalamualaikum...

Jom tengok testimoni ni...confirm teruja bila baca sebab best. Inilah antara sebab kenapa Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee menjadi HOT PRODUCT....ramai betul peminatnya. Ada sesetengah pengguna tu sekali beli sampai enam ke tujuh tin buat stok katanya...senang habis je terus buka yang lain.

Kebanyakannya beli sebab satu tujuan je, contohnya nak banyakkan susu...tapi dapat berganda BONUS lain seperti perkongsian pengalaman berShaklee kat bawah ni. Kesan ESP Shaklee kepada beliau bukan setakat susu makin banyak tapi menjadikan badan sentiasa bertenaga, kulit lebih cantik, stretch mark makin pudar, jerawat hilang, parut jerawat pudar, rambut dah tak gugur, dan tumit kaki jadi licin.

Haaaaa nampakkkk...best tak? Teruja tak?




ESP Shaklee merupakan SATU-SATUNYA produk di pasaran yang MENJAMIN penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Jadi sebab tu la bila kita ambil ESP ni sebagai sumber makanan tambahan, pelbagai khasiat yang kita akan dapat.

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, pertumbuhan terbantut, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Gastrik Pulih, Badan Bertenaga, Berat Maintain dengan ESP Shaklee

Assalamualaikum...salam pagi sabtu semua :)

PROMOSI ESP BUY 6 FREE 1 masih lagi berjalan ye...sampai Mac sahaja...April dah takde promo dah. Syoknya baca testimoni a.k.a kisah cinta pengguna Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee ni. Saya memang dilanda demam ESP haha...hari ni pun nak ke cawangan Shaklee kat Sri Rampai tu nak memborong ESP okey.

Tengok ni haaaa apa kata pengguna yang memilih ESP Shaklee sebagai sumber makanan tambahan. Beliau mengalami gastrik yang agak kronik juga la sampai nak jalan pun tak boleh. Selepas beliau mula amalkan ESP Shaklee, Alhamdulillah masalah gastrik pulih dengan cepat. Bukan setakat gastrik je pulih...dapat lagi BONUS lain iaitu badan bertenaga dan berat maintain.   




Kenapa ESP memberikan kita tenaga dan rasa kenyang yang lama? Hal ini kerana ESP adalah sumber makanan yang berprotein TINGGI dan mempunyai kadar Indeks Glisemik yang sangat RENDAH. Apabila kadar Indeks Glisemik rendah menyebabkan glukose lambat diproses dan tenaga akan disalurkan secara perlahan dan berperingkat ke dalam darah. Jadi sebab tu la apabila amalkan ESP Shaklee ni kesannya kita akan rasa kenyang, lambat lapar, dan sentiasa bertenaga.  

Jom jadikan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee sebagai sumber makanan tambahan kita sekeluarga :)



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni Alfalfa Complex: Darah Merah Kembali Normal & Tanda-tanda Strok Berkurangan

Assalamualaikum...akhirnya sabtu datang lagi...happy weekend uolssssss :)

Saya nak kongsi testimoni produk kegemaran saya sendiri iaitu Alfalfa Complex Shaklee. Ramai yang dah merasai KEHEBATAN produk Alfalfa Complex ni. Macam saya sendiri ambil untuk detoks dan memang berkesan...itu yang terus jatuh cinta dan daftar jadi ahli sebab nak sebarkan manfaat produk Shaklee yang terkenal dengan falsafahnya iaitu SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM...

Mengikut testimoni di bawah, Alfalfa Complex Shaklee dapat membantu darah merah kembali normal dan juga mengurangkan tanda-tanda strok. Itu semua berlaku dengan izin Allah SWT....supplement hanya sebagai asbabnya sahaja...tetapi sebagai hamba kita diminta berusaha kan...




Alfalfal Complex Shaklee BERBEZA kerana ia diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik, bebas dari pestisid, herbasid, dan menggunakan baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan".

Alfalfa Complex Shaklee ni MENARIK kerana ia merupakan makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah, dan mencantikkan kulit.

MENAKJUBKAN kerana kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang Alfalfa dapat menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok, dan darah tinggi. Hanya Alfalfa SATU-SATUNYA makanan yang mengandungi saponin, iaitu seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

ESP Shaklee Mengenyangkan Perut dan Menjimatkan Poket

Assalamualaikum...salam pagi rabu :)

Alhamdulillah masih diberikan kesempatan oleh Allah SWT untuk menikmati kehidupan pada hari ini. Nak kongsi testimoni Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee lagi. Asyik kongsi testimoni ESP je kan...bukan apa sebab teruja dan seronok baca kisah masing-masing tau...jeles iolssss ok hehe. Jom baca perkongsian di bawah ni.

Beliau dah jadikan ESP Shaklee ni sebagai sarapan pertama setiap pagi. Kalau orang lain pagi pagi layan teh tarik, nescafe, milo, nasi lemak, roti canai la...tapi beliau layan ESP Shaklee okey...kelas gitu bukan calang-calang minuman tu. Hasilnya kenyang sampai ke tengahari....so takde la pagi pagi tu nak melantak macam raksasa kan haha. Jimat masa sebab kalau ambil ESP Shaklee kat meja ofis pun boleh, tak perlu la nak lepak makan breakfast sampai sejam...sebenarnya makan tu kejap je, tapi dok boraknya lama...dan lagi best JIMAT DUIT okey.




ESP Shaklee ni mengenyangkan sebab ianya mengandungi protein yang berkualiti tinggi. Lagipun setiap 850 gram (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30 kg kacang soya yang berfungsi untuk memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Haaaa bayangkan satu tin ESP Shaklee tu bersamaan dengan 30 kg soya! Dari makan untuk dapatkan tenaga, terus dapat kesan kulit gebu gebas, licin. 

ESP dari Shaklee ini merupakan SATU-SATUNYA produk dalam pasaran yang MENJAMIN penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia juga turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni ESP: Sihat Bertenaga dan Kulit Bertukar Lain

Assalamualaikum...

Okey nak share testimoni lagi...tak habis lagi kisah cinta Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee ni sebab ramaiiiiii sangat pengguna yang dapat manfaat hasil dari pengambilan ESP. Okey jom baca apa yang dikongsikan oleh Dr. Safiya. Haaaa doktor perubatan pun mengakui kehebatan ESP Shaklee ni.

Sebagai seorang wanita bekerjaya, isteri, dan ibu, kita mesti sentiasa pastikan badan dalam keadaan sihat bertenaga....baru la boleh jadi superwoman kan hehe. Kita berada di pejabat dari pagi sampai petang, lepas tu balik rumah nak kena uruskan rumah tangga, layan suami, anak-anak, dan lain-lain urusan. Kalau balik kerja muka penat, lepas tu asyik tidur je sampai urusan rumah tangga terbengkalai...atau pun buat tapi dengan perasaan tak ikhlas, bad mood, tertekan...sebabnya kita penat. Sampai bila nak macam tu...betul tak? Sebab tu pengambilan ESP Shaklee sangat penting untuk membekalkan tenaga sepanjang hari.

Dah la sihat bertenaga sepanjang hari...dapat lagi BONUS kulit bertukar jadi lain. Kebanyakan pengguna yang amalkan ESP Shaklee ni kata kulit makin lembut, licin, dan lembap. Sesuai sangat la kan sebab asyik dok dalam aircond je kulit cepat kering....ditambah lagi cuaca dan pencemaran udara turut menyumbang kepada masalah kulit.




Kenapa ye pengambilan ESP Shaklee ni dapat membekalkan tenaga? Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah...itu PERBEZAAN produk Shaklee dengan produk berasaskan soya lain di luar sana. 

Selain itu, MENARIKNYA setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera serta boleh bertahan lama. Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric, dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni Ibu Menyusu dengan ESP: Susu Banyak, Pekat, Badan Bertenaga, Stretch Marks Hilang, Kulit Baby Putih Gebu

Assalamualaikum...apa khabar? Harap semuanya sihat ye :)

Hari ni saya nak kongsi lagi kisah best dan kisah cinta pengguna terhadap Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee. Apabila baca testimoni ni dengan saya sekali rasa macam wowwww bestnya!!!! Tengok apa yang beliau rasa...dah la susu badan makin banyak dan pekat, ibu mana yang tak bangga dapat bagi anaknya menyusu dengan kenyang dan puas...dapat bagi susu yang lebih berkualiti.

Selain susu pekat dan banyak...badan juga lebih bertenaga. Tenaga penting tau lebih-lebih lagi bagi ibu yang menyusu. Bukan setakat tu je, ESP Shaklee juga dapat menghilangkan stretch marks...senyum la para suami tengok perut isteri dah kembali licin cantik macam mula-mula kahwin dulu hehe. Ada lagi BONUS iaitu kulit baby jadi putih, gebu, dan cantik. Kiranya ibu dan anak sekali dapat manfaat dari pengambilan ESP Shaklee ini.

Walaupun saya belum ada anak lagi, tapi dah nekad dalam diri, ada anak nanti nak ambik ESP juga la sebabnya serius jatuh cinta baca perkongsian para ibu yang menyusu ni.




ESP Shaklee diiktiraf seluruh dunia kerana mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi pernah dihasilkan. ESP Shaklee merupakan SATU-SATUNYA produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Selain itu, ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni: Alfalfa dan Vitamin C Melegakan Masalah Resdung

Assalamualaikum....

Salam pagi isnin, Alhamdulillah masih diberikan kesempatan oleh-Nya untuk menikmati kehidupan hari ini. Saya nak kongsi satu testimoni yang agak menarik tentang resdung. Sesiapa yang ada resdung tau la perasaannya macam mana kan...sangat la tidak selesa lebih-lebih lagi resdung yang kronik...gatal mata, gatal muka, tumbuh jerawat, hidung sensitif, selalu bersin, dan macam-macam lagi la. Saya pun ada pengalaman yang sama dan Alhamdulillah dengan izin Allah masalah tersebut hilang dengan pengambilan produk Shaklee.

Jom baca apa yang dikongsikan oleh salah seorang pengguna Shaklee iaitu Adleen Samsudin ni. Beliau ada resdung yang kronik dan Alhamdulillah selepas pengambilan Alfalfa Complex dan Sustained Released Vita-C Plus dapat melegakan masalah resdung beliau.




Alfalfa Complex Shaklee banyak sangat khasiatnya sebab ianya dibuat daripada tumbuhan Alfalfa (Medicago Sativa) yang juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Alfalfa BERBEZA dari tanaman lain kerana ia merupakan makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Alfalfa adalah SATU-SATUNYA produk yang dapat menghilangkan toksin atau racun dari badan kita dan juga dapat melawan alergi, secara tidak langsung memperbaiki keadaan kulit dan hidung yang sensitif.

Manakala Sustained Release Vita-C Plus dapat menangani masalah resdung dengan membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, meningkatkan sistem imun, mengurangkan alergi hidung dan kulit, dan menyingkatkan tempoh pemulihan pelbagai simptom alergi. Resdung hilang dan dapat lagi BONUS iaitu kulit cantik. Pengambilan Vitamin C secara konsisten dapat mencerahkan kulit, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Haaaa best tak? Mana tak best kan...makan sebab nak hilangkan resdung, tuptup orang puji ehhh cantiknya gebunya kulit hehe. Apa rahsia? Mesti la Shaklee :)



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni Kenyang Dengan ESP Shaklee

Assalamualaikum...

Seronok sebenarnya baca kisah mereka yang mendapat manfaat dari produk Shaklee. Setiap kali baca kisah cinta atau pengalaman mereka dengan produk Shaklee, saya pun ikut excited sekali hehe. Kali ni saya nak kongsi testimoni pengguna tentang Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee ni.

Haaaa tu tengok apa yang Suriati ni kongsi, katanya kenyang dengan pengambilan ESP ni. Sibuk sampai terlupa nak makan nasi kerabu ye Sue hehe...favourite saya tu huhu rindu kampung (tiba-tiba). Jadi bagi mereka yang sibuk, yang nak kurus ke sesuai sangat la ambil ESP sebab mengenyangkan. 




Kenapa ESP mengenyangkan? ESP ni merupakan makanan tambahan protein yang berasaskan kacang soya dan mempunyai kualiti protein yang tinggi. Setiap 850 gram (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. ESP dari Shaklee ini merupakan SATU-SATUNYA produk dalam pasaran yang MENJAMIN penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia juga turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

7 Khasiat Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum...

Kali ni saya nak kongsi tentang produk hot untuk kulit gebu gebas iaitu Energizing Soy Protein (ESP). ESP ini diiktiraf di seluruh dunia kerana mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif, serta memiliki kualiti protein yang tinggi pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Setiap 850 gram (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein Soy (ESP) Shaklee adalah SATU-SATUNYA produk di pasaran yang MENJAMIN penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. ESP juga turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 




  • Awet Muda - Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, dan lain-lain. Pengambilan ESP secara konsisten adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik untuk Hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis, dan sakit jantung.
  • Baik untuk Prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus, dan pembesaran prostat.
  • Meremajakan Kulit - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, menyembuhkan luka dengan cepat, dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal Tenaga - Membekalkan tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
  • Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki pigmentasi, kedutan, dan kesan penuaan.
  • Membaiki Memori - Meningkatkan kualiti memori dan kecergasan.



Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee hanya berharga RM150 (850 gram). Sangat berbaloi dengan khasiat dan kebaikan yang diperolehi.

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

10 Khasiat Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum dan salam pagi isnin :)

Kejap je rasa dah masuk bulan Mac kan. Jadi apa yang kita dah capai dalam hidup sepanjang dua bulan lepas? Okey tanya diri masing-masing ye :) Apa sahaja yang kita lakukan mesti KONSISTEN dan ada PERUBAHAN, kerana perubahan yang sedikit adalah lebih baik dari langsung tidak berubah. Pesanan ini adalah untuk diri sendiri juga yang kadangkala terleka :)

Hari ni saya nak bercerita tentang KHASIAT SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS. Sustained Release ni maksudnya khasiat vitamin ini dibebaskan secara berperingkat ke dalam aliran darah setiap jam. Jadi dengan pengambilan yang betul, Vitamin C Shaklee mampu bertahan dalam badan kita selama 24 jam. Vitamin C adalah dalam golongan vitamin yang mudah larut air, kalau vitamin C biasa sekejap je bertahan dalam badan sebab ianya larut semua mengikut jumlah yang diambil dan akan keluar bersama air kencing. 

Seperti yang saya pernah beritahu sebelum ni, Shaklee bukannya buat supplement cincai ye. Maksudnya buat kat kilang sama dengan jenama lain lepas tu letak label Shaklee...NO, NO, NO ye haha. Shaklee ada makmal sendiri dan setiap supplement melalui ujian klinikal yang sangat ketat. Pihak Shaklee sendiri pun berani bagi jaminan bahawa setiap supplement mereka adalah SENTIASA SEMULAJADI, SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN.

Best okey Vitamin C Shaklee ni sebab dah ramai yang dapat manfaat atau kebaikannya. Ramai yang ambil sebab nak kulit putih, cantik, licin dan gebu gebas, dan hasilnya memang wowwwww meletop!!!! Tak payah cakap banyak...jom kita tengok.




Merangsang Pembentukan Kolagen - Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka, dan tulang rawan. Kolagen adalah protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia dan merupakan struktur penting dalam tisu penyambung. Kolagen boleh didapati dalam tulang, otot, kulit, dan tendon. Seiring dengan peningkatan usia, kolagen dalam badan manusia akan hilang sedikit demi sedikit, jadi pengambilan Vitamin C dapat membantu merangsang pembentukan kolagen.

Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan luka atau kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam, dan kulit kasar.

Meningkatkan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, menguatkan sistem imun, mengurangkan masalah alergi hidung, kulit, dan asthma. Vitamin C juga membantu mempercepatkan pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selesema.

Memerangi Kanser - Vitamin C merupakan antioksidan yang hebat, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh, dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Vitamin C juga mampu menghalang dan menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita. 

Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari dapat menjadikan kulit lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Imsomnia - Vitamin C membantu memperbaiki masalah imsomnia, stress, dan masalah berkaitan mental seperti keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat - Pengambilan Vitamin C dapat mengurangkan tahap kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral, dan skurvi.


Sustained Release Vita-C Plus™ Shaklee hanya berharga RM92.50 (180 biji). Yessss sangat jimat, boleh tahan berbulan bulan.

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI