Set Kurus Shaklee / Shaklee Slimming Set

Assalamualaikum...

Bagi sesiapa yang sedang mencari produk untuk DETOKS, KURUS, dan LANGSING...okey ini dia. Tengok saya dah buat siap-siap fungsi setiap produk. Kenapa kena makan lebih dari satu produk? Kenapa produk kurus lain satu jenis je? Okey meh sini nak explain...simple je, anda nak makan satu jenis pun boleh...tapi makan lebih lagi efektif dan memberi kesan secara menyeluruh sebab setiap produk ada fungsi yang berbeza. Pihak Shaklee dah kaji siap-siap dah dan cipta sesuatu produk mengikut keperluan sistem badan manusia.

Okey gambar di bawah menunjukkan tiga konsep asas bagaimana SET KURUS SHAKLEE berfungsi iaitu melalui BAKAR, BUANG, BINA.




1. BAKAR

Pengambilan Lecithin atau Omega Guard penting bagi proses memecah dan membakar lemak serta kolesterol. Lecithin bertindak sebagai pengemulsi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, menyebabkan lemak terapung, dan mencegahnya dari melekat di saluran darah. Dengan kata lain, Lecithin ni bertindak sebagai "pembersih" saluran darah. Lecithin juga dapat menghalang enapan lemak di hati dan secara tidak langsung membantu memulihkan kesihatan hati. Selain untuk DETOKS, KURUS, LANGSING, Lecithin juga mempunyai kesan yang baik kepada kulit jika diambil secara konsisten dan disiplin.

Omega Guard berfungsi untuk merendahkan tahap kolesterol, mengawal masalah obesiti. Selain itu, Omega Guard juga membantu melicinkan saluran darah dan mencegah pembekuan darah di dalam badan. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, dan lain-lain.

2. BUANG

Alfalfa Complex atau HerbLax penting untuk detoks iaitu proses penyingkiran toksin dari badan. Segala lemak, kolesterol, bahan-bahan beracun yang terdapat dalam sel badan kita akan dibuang sebaiknya melalui proses detoks, termasuk lendir dan kotoran yang melekat di dinding usus. Bagi sesetengah masalah seperti kahak atau lendir dalam tekak, ia dapat dikeluarkan ketika batuk. Usus yang bersih penting supaya badan kita dapat menyerap nutrien dengan lebih baik.

Alfalfa adalah SATU-SATUNYA makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah, dan mencantikkan kulit. Hanya Alfalfa sahaja yang mengandungi 'saponin', ia seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

HerbLax pula sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah penghadaman, pencernaan, dan sembelit. HerbLax bertindak untuk membersihkan najis yang tersekat, merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh, membantu mengatasi masalah sembelit, mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus, dan seterusnya dapat mengempiskan perut. Jika anda tidak mengalami masalah penghadaman, pencernaan, dan sembelit, hanya dengan mengambil Alfalfa sahaja sudah mencukupi.

3. BINA

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama bagi hormon manusia. Setiap organ dalam badan kita memerlukan protein.

Makanan tambahan yang membekalkan protein ialah Energizing Soy Protein (ESP) dan Cinch Shake. ESP Shaklee membantu dalam mengembalikan kepejalan otot, membekalkan tenaga segera, dan memberikan rasa kenyang yang lama. ESP Shaklee diiktiraf seluruh dunia kerana mempunyai kajian klinikal yang ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi. Setiap satu tin ESP Shaklee dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan diperkaya dengan asid amino, pelbagai sumber vitamin serta mineral.

Selain ESP, kita juga boleh memilih Cinch Shake sebagai sumber protein. Cinch Shake berkesan untuk mereka yang ingin KURUS dan LANGSING kerana ia dapat mengekalkan jisim otot tanpa lemak.  

Proses untuk KURUS dan LANGSING menyebabkan kita kehilangan lemak dan otot. Apabila kehilangan otot, secara tidak langsung menyebabkan hilang keupayaan untuk membakar lemak dan merendahkan kadar metabolisme. Apabila kita tidak meneruskan lagi diet tersebut, badan tidak boleh membakar kalori seperti sebelumnya. Kenapa? Sebab kita dah kehilangan otot yang membantu membakar kalori. Jadi jika kita dalam proses untuk KURUS dan LANGSING jangan lupa jadikan protein sebagai sumber makanan tambahan. 

Energizing Soy Protein dan Cinch Shake ni selain membantu untuk KURUS dan LANGSING, kita juga akan dapat manfaat lain iaitu KULIT CANTIK.


# Pastikan anda lakukan pengurusan berat badan dengan cara yang betul. Amalkan cara pemakanan yang teratur, sihat, dan cukup segala nutrien yang diperlukan. Pastikan juga kandungan produk KURUS dan LANGSING yang diambil adalah selamat, utamakan kandungan produk dari bahan semulajadi. Kurangkan karbohidrat dan lebihkan protein. Pengambilan air mesti mencukupi sekurang-kurangnya 3 liter sehari bergantung kepada berat badan. Akhir sekali ialah konsisten, disiplin, dan jangan putus asa. 

# AWAS dengan produk yang mengandungi bahan kimia beracun. Jangan terpedaya dengan perkataan 'kurus dan langsing dalam masa yang singkat'. Jangan jadi seperti kes produk X dulu, kurus cepat tapi memberi kesan buruk ke atas kesihatan pengguna, sehingga menyebabkan kematian akibat kegagalan fungsi jantung.


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment