Khasiat dan Kebaikan Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee

Assalamualaikum...

Salah satu bahagian tubuh yang tidak boleh dipandang remeh adalah kesihatan sendi. Sakit sendi akan mendatangkan masalah terutamanya bagi mereka yang aktif bergerak seperti ahli sukan, kerja yang memerlukan banyak pergerakan, dan sebagainya.

Sekiranya kita mengalami masalah kesihatan sendi, lebih baik bertindak segera sebelum masalah tersebut menjadi semakin teruk. Jangan biarkan masalah sendi menganggu segala aktiviti, kerja, dan kehidupan seharian kita. Oleh itu, Shaklee telah memperkenalkan produk makanan tambahan yang sangat diperlukan untuk kesihatan sendi iaitu Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee.

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee mengandungi ekstrak Boswellia yang mampu meningkatkan keselesaan sendi dalam jangka masa seawal lima hari (mengikut kajian klinikal). Ramuan yang dirumus secara saintifik ini merangkumi ramuan yang terbukti secara klinikal untuk menggalakkan mobiliti, meningkatkan fleksibiliti, meningkatkan fungsi sendi, dan menyokong kesihatan sendi untuk jangka masa panjang.
  • Menyokong keselesaan sendi - Ekstrak Boswellia dapat menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayurveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti radang semulajadi. AKBA menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.
  • Bertindak sebagai kusyen - Esktrak jagung dapat membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen. Namun, semakin tubuh menua, jumlah glukosamina yang dihasilkan oleh tubuh semakin merosot. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan bahawa supplement ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan, pergerakan bebas, dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Selain itu, kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang supplement ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat - Zink, tembaga, mangan, dan vitamin C merupakan nutrien penting dalam kesihatan sendi. Ia dapat membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.      


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment