Khasiat dan Kebaikan Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum...

Kalau sebut je pasal kolagen mesti kita akan kaitkan dengan kecantikan dan awet muda kan....itu salah satunya la. Selain untuk ketegangan dan keanjalan ni, kolagen juga ada fungsi lain untuk sistem badan manusia, nanti tengok di bawah ye. Kolagen adalah protein utama yang terdapat pada tisu penghubung dalam badan manusia atau pun benda-benda hidup. Kolagen menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan, dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

Kolagen memainkan peranan penting dalam kesihatan dan penjagaan otot, kulit, tulang, rambut, kuku, gigi, dan lain-lain. Kolagen menjadi semakin berkurangan dalam badan disebabkan peningkatan usia. Oleh sebab itu, apabila meningkatnya usia seseorang, kulit juga makin hilang ketegangan dan keanjalannya. Kita memerlukan makanan tambahan yang mengandungi kolagen untuk menggantikan kolagen yang hilang dan seterusnya membantu melambatkan proses penuaan dan dapat menyihatkan mata, sendi, kuku, rambut, gigi, gusi, dan lain-lain.

Collagen Powder dari jenama Shaklee adalah supplement kolagen yang terbaik, mengandungi 4,000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, iaitu sekitar 1,000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam Dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. 

Antara ramuan utama Collagen Powder jenama Shaklee ialah ekstrak biji Camelia Japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, vitamin C, dan vitamin B, yang digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.
  • Membantu kulit kita mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedutan, sekaligus nampak lebih muda.
  • Membantu dalam menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula rambut.
  • Kuku akan menjadi lebih kuat, bintik putih akan hilang, dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yang sihat.
  • Melembapkan kulit yang kering dan elastisiti akan bertambah baik.
  • Mengatasi masalah kulit dengan cepat dan membantu menghilangkan parut.
  • Membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh.
  • Membantu mengurangkan kesakitan dan geseran di sendi-sendi.
  • Baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.
  • Membantu menyihatkan sel-sel otak.


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment