Khasiat dan Kebaikan Vita-Lea Iron Formula

Assalamualaikum...

Selama tempoh lebih 50 tahun, syarikat Shaklee telah menerajui industri barangan dan produk kesihatan secara semulajadi yang terulung di dunia. Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" (dicipta pada tahun 1915) dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min", dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. 

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (ketika mula dicipta pada tahun 1915) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin, dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". Ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. 

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest pada tahun 2000. Apa yang menariknya Vita-Lea kini telah diformulasikan dengan zat besi.
  • Memberikan tenaga segera - memberikan tenaga, kecergasan tubuh, dan kekuatan mental, secara tidak langsung dapat membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran, kerja dan kehidupan seharian.
  • Pelengkap nutrisi - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang. Pengambilan Vita-Lea dalam jumlah yang mencukup dapat melengkapkan keperluan nutrisi harian yang diperlukan oleh tubuh kita.
  • Keupayaan sistem produktif -  penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisma - pengambilan Vita-Lea sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting untuk sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, membantu pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, menggalakkan pertumbuhan rambut, otot, kuku, kulit, dan hormon, serta menjaga kesihatan tiroid.
  • Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung, dan hati.   


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment