Testimoni Garlic Complex Shaklee: Membantu Mengatasi Masalah Demam Selesema

Assalamualaikum...

Serius cakap Garlic Complex Shaklee ni memang best terutama rasanya tu mengandungi spearmint. Fungsi spearmint ialah untuk meningkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung. Lagi yang best tentang Garlic Complex ialah ia dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak, dan ditanam secara organik, dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual di pasaran mengandungi Allicin aktif).




Tengok apa kata testimoni di atas ni. Seorang pelajar lelaki selalu demam selesema, sejak ambik Garlic Complex Shaklee, Alhamdulillah beliau dah jarang demam. Lagipun Garlic Complex ni murah je sesiapa pun mampu memilikinya.

Sesiapa yang sering demam dan selesema elok la amalkan Garlic Complex Shaklee sebabnya ia bertindak sebagai antibiotik yang selamat dan semulajadi. Selamat untuk kegunaan jangka masa panjang untuk mempertingkatkan sistem imun badan, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus, dan yis candida.

Selain itu, pengambilan Garlic Complex dapat menghalang alergi. Ia mampu menghalang penyakit berkaitan sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selesema, dan hepatitis.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Parut Chicken Pox Hilang dengan Pengambilan B-Complex Shaklee

Assalamualaikum...

Sekali dah kena chicken pox atau cacar air ni...mak aiiiiii parutnya lambat betul nak hilang kalau dibiarkan begitu sahaja. Nak bagi kulit licin balik tanpa parut kena la letak sedikit usaha kan.




B-Complex Shaklee ni memang elok sebab anak kak Awaza ni ada parut chicken pox kat belakang badan dia. Sejak mengamalkan vitamin B-Complex parut dah mula hilang sedikit demi sedikit. Alhamdulillah.

Apa yang MENARIK tentang B-Complex Shaklee ini ialah ia membantu dalam pembinaan sel-sel baru dalam badan kita. Selain itu, banyak lagi khasiat lain yang boleh kita dapati dari pengambilan B-Complex.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

10 Khasiat Air Lemon Terhadap Kesihatan

Assalamualaikum...

Seringkali kita mendengar pakar kesihatan mengatakan bahawa dengan mengamalkan minum air suam bersama dengan hirisan atau titisan air lemon setiap awal pagi adalah baik untuk kesihatan kita. Anda tahu kenapa? Okay jom kita tengok:
  • Air sememangnya sangat baik untuk kesihatan kita, ia penting untuk mengawal badan dari terhidrat dan juga membantu mengeluarkan segala toksin yang berbahaya.
  • Lemon pula merupakan sumber terbaik bagi pelbagai jenis nutrisi seperti kalsium, potassium, magnesium, zat besi, dan vitamin A, C dan B-Complex serta serat pektin, protein dan karbohidrat. Lemon mengandungi asid sitrik dan berfungsi sebagai antibakteria, antiviral (antivirus), dan meningkatkan sistem imun badan supaya kita sentiasa sihat.
Cara menyediakan air lemon ini adalah mudah tetapi berkesan, hanya perlu memerah jus daripada setengah biji lemon ke dalam segelas air suam. Jika mahu anda boleh campurkan sedikit madu ke dalam air tadi. Jadikan air lemon tersebut sebagai minuman pertama anda setiap pagi dan diminum ketika perut kosong, iaitu 30 minit sebelum mengambil sarapan pagi.

Berikut ialah 10 kebaikan minuman lemon ke atas kesihatan:

1.  Memperbaiki Sistem Pencernaan


Beberapa komponen yang terdapat dalam lemon dapat merangsang hati kita untuk mengeluarkan lebih cecair hempedu yang diperlukan untuk pencernaan yang sihat. Lemon juga membantu sistem pencernaan dalam membuang bahan buangan dan toksin keluar daripada badan.

Segelas air lemon suam setiap hari dapat membantu melegakan ketidakhadaman atau gangguan pencernaan, seperti pedih ulu hati, angin atau sendawa, dan kembung perut. Selain itu, minuman lemon juga dapat mencegah sembelit dan cirit birit dengan menggalakkan kelancaran fungsi usus. Persatuan Kanser Amerika mencadangkan minuman kesihatan ini kepada para pesakit kanser untuk membantu merangsang pergerakan usus.


2.  Menurunkan Berat Badan

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan, anda dinasihatkan untuk minum segelas air lemon yang dicampur dengan madu setiap hari supaya dapat membantu mencapai impian tersebut. Lemon mengandungi serat pektin (pectin fiber) yang tinggi, di mana dapat membantu melawan rasa lapar, dan menjadikan anda rasa kenyang untuk jangka masa yang panjang.

Kombinasi air suam, lemon, dan madu menghasilkan keadaan lebih beralkali di dalam perut yang membantu menurunkan berat badan dengan lebih cepat.


3.  Menyihatkan dan Mencerahkan Kulit


Amalan meminum air lemon suam setiap hari mampu memberikan perbezaan yang ketara ke atas penampilan kulit anda. Ia membantu membersihkan darah dan merangsang pertumbuhan sel-sel darah baru.

Kandungan vitamin C yang tinggi dalam lemon bertindak sebagai antioksida yang membantu menjadikan kulit bebas daripada kedutan dan sebarang noda atau bintik hitam, dan membantu melawan kerosakan radikal bebas.

Air dan madu membantu memperbaharui, bersifat antibakteria, dan merangsang pembentukan kolagen untuk menggalakkan kesihatan kulit anda.


4.  Menyokong Sistem Imun

Air lemon suam juga dapat meningkatkan sistem imun badan kerana lemon kaya dengan vitamin C dan dapat membantu badan dalam menentang demam dan selesema.

Tambahan lagi, lemon meningkatkan keupayaan badan untuk menyerap zat besi, iaitu merupakan nutrien penting untuk kesihatan sistem imun. Lemon juga mengandungi saponin, yang mempunyai ciri-ciri antimikrob yang membantu memelihara daripada sebarang jangkitan.


5.  Mengatasi Nafas Berbau

Sifat lemon yang berasid, digabungkan dengan ciri-ciri perubatan yang ada pada air dan madu, boleh membantu menghilangkan nafas berbau. Ia membersihkan mulut dan mengaktifkan pengeluaran air liur yang dapat membunuh bakteria penyebab bau.

Air lemon juga dapat membantu menghilangkan kesan putih pada lidah yang selalunya terjadi ketika anda sedang tidur. Kesan putih tersebut terdiri daripada pereputan sisa makanan dan bakteria yang menyebabkan nafas berbau.


6.  Mengimbangkan Tahap pH

Lemon adalah salah satu makanan beralkali yang terbaik kerana ia mengandungi kedua-dua jenis asid sitrik dan asid askorbik yang membantu mengekalkan tahap pH dalam badan. Tahap pH yang baik adalah penting kerana badan berasid boleh menyebabkan berlakunya keradangan.

Minum air lemon secara tetap setiap pagi ketika perut kosong dapat membantu menghilangkan keasidan dalam badan, termasuk asid urik pada sendi yang merupakan salah satu punca utama kesakitan dan keradangan.


7.  Meningkatkan Tenaga


Kehadiran unsur-unsur berkhasiat yang terdapat dalam lemon seperti vitamin B, vitamin C, fosforus, protein, dan karbohidrat menjadikannya sebagai agen tenaga semulajadi. Ia menghidrat dan mengekalkan pengaliran oksigen dalam badan supaya anda sentiasa rasa cergas, bertenaga, dan segar.

Lemon juga mengandungi ion negatif yang lebih, di mana dapat memberikan tenaga segera apabila ia memasuki saluran penghadaman. Tambahan lagi, haruman lemon dapat meningkatkan mood dan tenaga. 


8.  Menyembuhkan Jangkitan Kerongkong

Ciri-ciri antibakteria yang terdapat dalam lemon boleh melawan masalah yang berkaitan dengan jangkitan tekak atau kerongkong, sakit tekak, dan tonsil.

Mereka yang minum segelas air lemon suam setiap pagi mempunyai risiko yang lebih rendah untuk mendapat jangkitan tekak. Minuman kesihatan ini juga boleh membantu dalam mencegah masalah berkaitan pernafasan seperti asma. 

Sekiranya anda mengalami sakit tekak, anda boleh minum air lemon dan juga gunakannya untuk berkumur secara kerap bagi mempercepatkan proses penyembuhan.


9.  Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Mereka yang mengalami tekanan darah tinggi boleh mendapat kebaikan daripada minuman kesihatan ini. Air lemon membantu membersihkan sistem limfa dan memastikan ia terhidrat.

Kandungan potassium (kalium) yang tinggi dalam lemon membantu anda tidur dengan lebih baik, mengurangkan tekanan, dan meningkatkan fungsi mental anda, yang seterusnya membantu anda mengekalkan tekanan darah pada tahap normal.


10. Membersihkan Saluran Kencing

Air lemon suam bertindak sebagai diuretik dan dengan itu membantu membersihkan saluran kencing dan menggalakkan pengeluaran air kencing. Tambahan pula, minuman kesihatan ini boleh mengubah tahap pH saluran kencing, dan seterusnya menghalang pembiakan bakteria jahat.

Asid sitrik yang terdapat dalam lemon juga membantu dalam detoksifikasi dan penting untuk menjaga saluran kencing supaya bebas daripada sebarang jangkitan. Bagi wanita yang mengalami UTIs (urinary tract infections) atau jangkitan saluran kencing, minuman kesihatan ini sangat membantu anda untuk mengelakkan jangkitan ini daripada berulang.



Secara kesimpulannya, dengan meminum air lemon setiap pagi sangat membantu dalam meningkatkan kesihatan anda. Untuk kesihatan dan tenaga yang lebih baik, anda mesti jadikan amalan ini sebagai sebahagian rutin penting dalam kehidupan seharian anda.



Sumber: http://www.top10homeremedies.com/

Berjaya Hamil dengan Alfalfa Complex, B-Complex, dan GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum...

Memiliki cahaya mata adalah impian bagi setiap pasangan yang sudah berkahwin....siapa yang tak nak anak oiiiiiiiii hehe termasuk la saya, tapi tu la masih belum ada rezeki. Saya melihatnya dari sudut yang positif, mungkin belum tiba masanya hanya Allah yang tahu bila akan dapat...mungkin Allah nak lihat sejauh mana usaha kami suami isteri...mungkin Allah nak menguji setinggi mana kesabaran kami. 

Ya hanya Allah Maha Mengetahui segala-galanya dan saya sangat yakin pasti ada nanti. Setakat ini kami hanya mampu berusaha sebaik mungkin, minta bersungguh-sungguh dari Allah, dan selebihnya tawakal. Ya kalau kita nak tawakal atau berserah, kita kena usaha dulu jangan duduk dan menunggu macam tu je.

Seronok tengok mereka yang berusaha gigih dan mendapat hasil yang positif. Tak sabar rasanya nak kongsikan pengalaman sendiri pula dalam usaha memiliki zuriat. Insya Allah ada nanti saya kongsikan ye...tapi alhamdulillah setakat ini ada perubahan yang positif ke atas sistem dalaman saya.




Rezeki masing-masing kan...ada yang hanya mengambil Alfalfa Complex dan GLA Complex dalam tempoh empat hingga lima bulan berjaya hamil. Ada yang mengambil set lengkap kesuburan dan sebulan kemudian berjaya hamil. Ada pengguna yang mengamalkan B-Complex selama dua bulan dan bulan berikutnya mengamalkan GLA Complex, lepas sebulan terus hamil.

Kawan saya masa sama-sama belajar dulu juga berjaya hamil selepas dua bulan mengamalkan Energizing Soy Protein (ESP), B-Complex, dan GLA Complex. Beliau berkahwin tujuh atau lapan bulan sebelum saya...dah selamat bersalin dua bulan lepas.

Apapun produk kesuburan adalah asbab sahaja, semua yang berlaku adalah dengan izin Allah SWT. Tapi seperti yang katakan sebelum ni, kalau nak kita kena usaha dan pengambilan produk kesuburan adalah salah satu usaha. Allah melihat semua tu dan segala usaha kita ke arah kebaikan insya Allah ada ganjarannya nanti.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni OsteMatrix Shaklee: Membantu Gerakkan Ibu Jari Yang Patah Disebabkan Kemalangan

Assalamualaikum...

Mengambil pemakanan yang kaya dengan kalsium mampu membantu tubuh menyimpan lebih banyak kalsium supaya tulang terus kekal kuat. Shaklee memiliki supplement berasaskan kalsium iaitu OsteMatrix yang mempunyai formula unik iaitu dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum, manganes, dan boron.




Tengok testimoni ni...kalau OsteMatrix tu tak best tak kan la sampai ada yang repeat order kan.

Sebelum ni pakcik beliau kemalangan dan patah ibu jari, tak boleh gerak langsung. Dalam kes patah, walaupun tulang tu dah elok bercantum, kiranya dah sembuh dari patah tetapi biasanya ada pesakit yang mengalami masalah untuk menggerakkan bahagian tersebut.

Selepas beberapa minggu mengamalkan OsteMatrix Shaklee, pakcik beliau dah boleh bengkokkan ibu jari. Alhamdulillah.

Jom kawan-kawan cuba OsteMatrix Shaklee...tak semestinya ada masalah je kena ambil OsteMatrix ni. Kita kena ingat pengambilan kalsium penting untuk menguatkan tulang, menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, gigi, sistem saraf, mengelakkan kekejangan, dan lain-lain.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni Vitamin C Shaklee: Tapak Kaki Berkudis, 3 Hari Terus Kering

Assalamualaikum...

Vitamin C Shaklee adalah vitamin C yang terbaik sebab ia bersifat 'sustained release'. Apa maksud 'sustained release' ni? Maksudnya ialah khasiat vitamin C tersebut dibebaskan secara berterusan dalam badan secara berperingkat. Jom tengok testimoni Vitamin C Shaklee dalam membantu mengatasi masalah tapak kaki berkudis.




Masalah kudis atau pun jangkitan di tapak kaki ni agak susah nak sembuh dan mengambil masa...sebabnya kedudukannya di bawah dan terdedah kepada kuman atau bakteria. Pakai kasut, pakai stokin, jalan sana sini dengan berpeluhnya sebab tu ambil masa nak sembuh.

Adik kak Dahlia ni mengalami masalah tapak kaki berkudis, jadi sebagai kakak yang prihatin beliau menasihati adiknya untuk mengambil Vitamin C Shaklee. Jadi adiknya makan dua biji Vitamin C Shaklee dan selepas tiga hari masalah kudis kat kakinya kecut dan nanah pun tak ada dah kering. Sekiranya diambil secara konsisten, insya Allah masalah di tapak kakinya akan hilang.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni Vivix Shaklee: Merawat Resdung, Mencerahkan Kulit, Berhenti Merokok, Berat Turun

Assalamualaikum...

Wahhhhh seronoknya tengok testimoni di bawah ni....siapa tak sayang suami kan hehe. Alhamdulillah beruntung encik suami dapat isteri yang prihatin tentang kesihatan dirinya.




Suami beliau mula ambil Vivix Shaklee disebabkan masalah resdung yang kronik dan juga hampir kena minor strok. Alhamdulillah Vivix Shaklee sangat BERKESAN dan suami beliau semakin sihat.

Bukan itu je tau, kulit juga semakin cerah dan perkara yang paling menggembirakan hati kebanyakan isteri ialah suami berhenti merokok sepenuhnya. Yesssss selalu saya jumpa isteri yang tak suka suami merokok tapi tu la kan kalau dilarang pun bukannya nak berhenti haha...tapi dengan Vivix Shaklee insya Allah dapat menghentikan tabiat suka merokok ni.

Huuuuu ada lagi kesan Vivix Shaklee ni iaitu berat badan si suami turun dari 82 kg ke 70 kg uolssss. Alhamdulillah setiap kesan yang diperolehi adalah dengan izin Allah SWT tapi kita diminta berusaha untuk kesihatan yang baik kan :)



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni Vivix Shaklee: Membantu Memulihkan Masalah Sendi Akibat Kemalangan

Assalamualaikum...salam 3 Ramadhan dan selamat berhujung minggu :)

Hari ni saya nak kongsi testimoni kehebatan Vivix Shaklee...yang kebanyakan orang dok panggil tonik ajaib tu. Kenapa ajaib???? Sebabnya Vivix Shaklee ni banyak membantu dalam pelbagai masalah kesihatan penggunanya.




Suami Puan Farhana telah mengalami kemalangan motor dan menyebabkan tulang belakangnya sakit. Gel sendi dekat belakangnya dah pecah jadi apabila berlaku pergerakan contohnya untuk tunduk jadi sangat sakit....sebabnya tulang tercucuk pada gel sendi yang dah pecah tu. Jadi doktor telah menasihatkannya untuk melakukan fisioterapi dan suami Puan Farhana ni terpaksa berulang alik dari Kajang ke Jalan Duta dua kali seminggu.

Atas faktor kesiankan suami yang sakit, Puan Farhana tawakal je bagi Vivix...tak salah mencuba dan berusaha kan, dan itu memang digalakkan. Alhamdulillah selepas dua minggu suami beliau telah sihat dan boleh solat rukuk seperti biasa.

Kalau anda atau orang tersayang ada yang mengalami masalah seperti ini, saya sangat menggalakkan pengambilan Vivix Shaklee sebab ia sangat membantu dalam menyokong kesihatan sendi.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni Vivix Shaklee: Mata Kemerahan Kembali Putih

Assalamualaikum...

Haaaa tengok ni bukan setakat maknya...anaknya pun turut mendapat tempias kehebatan Vivix Shaklee ni tau....




Kawan kak Dahlia ni datang rumahnya dengan sakit mata. Esoknya tengok anak sulungnya si Dina tu dah merah matanya, jadi kak Dahlia terus bagi Vivix Shaklee kat Dina...sikit je satu sudu kecil je tau. Alhamdulillah selepas dua jam matanya dah kembali putih macam biasa.

Bestnya Vivix Shaklee sampaikan ada sesetengah orang panggil sebagai tonik ajaib....hummm memang ajaib sangat hehe.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Luka Pembedahan Cepat Sembuh, Badan Kembali Bertenaga dengan Zinc Complex dan Vivix Shaklee

Assalamualaikum...

Haaaa ni ada testimoni pengambilan produk Shaklee selepas bersalin...mari kita tengok berkesan ke tidak :)




Kak Lia ni beliau bersalinkan anaknya yang bongsu tu (setakat ini hehe) secara pembedahan. Penjagaan bagi mereka yang bersalin secara pembedahan ni lagi susah sebenarnya dari mereka yang bersalin secara normal. Oleh sebab itu beliau telah mengambil produk Shaklee untuk membantu sepanjang proses penyembuhan tersebut.

Set menyusu tu macam biasa la untuk memperbanyakkan susu. Bagi mempercepatkan proses penyembuhan luka beliau telah mengamalkan Zinc Complex Shaklee, dan hasilnya memang luka cepat kering. Selain itu, beliau juga ada mengamalkan Vivix Shaklee untuk memberi tenaga dan menguatkan badan. Selepas bersalin secara pembedahan kebanyakannya badan jadi lemah, jadi bila makan Vivix badan jadi kembali bertenaga.

MENAKJUBKAN dan Alhamdulillah dengan izin Allah hari ke 10 selepas bersalin, luka pembedahan sudah elok, kering, kecut, dan nipis di bahagian tersebut. Vivix Shaklee ni memang best betul la sebab SATU-SATUNYA produk yang mampu bertindak pada tahap sellular.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni Vivix Shaklee: Tekanan Darah Kembali Normal, Diabetes Turun, Tiada Lagi Masalah Buah Pinggang

Assalamualaikum...

Pertama kali ni nak bagi testimoni Vivix Shaklee dan ada juga orang panggil tonik ajaib...sebab dalam satu botol tu pelbagai khasiat ada. Jom tengok apa kata kak Zaiton tentang Vivix Shaklee.




Ibu kepada kak Zaiton ni ada penyakit darah tinggi, kencing manis atau diabetes, jantung, dan buah pinggang. Pada bulan Januari 2014, doktor memberitahun bahawa keadaan buah pinggang ibu beliau sudah teruk dan terpaksa jalani dialisis. Ibu beliau juga tidak boleh berjalan dan bergerak. 

Selepas minum Vivix Shaklee sebanyak satu setengah (1 1/2) botol, Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, doktor memberitahu bahawa darah ibunya sudah kembali normal, kencing manis atau diabetes turun, dan buah pinggang sudah tidak ada masalah.

Untuk pengetahuan anda, segala ramuan yang ada dalam Vivix Shaklee adalah dipatenkan...maksudnya produk dari jenama lain tidak akan ada yang sama seperti Vivix Shaklee sama ada dari segi bahan, khasiat, fungsi, dan sebagainya. Ujian klinikal ke atas ramuan utama Vivix hanya ekslusif untuk Shaklee sahaja. Tidak hairanlah sekiranya dikatakan Vivix Shaklee adalah supplement anti-penuaan yang terbaik di dunia. Bertahun-tahun tau penyelidikan dilakukan untuk menghasilkan Vivix ni.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Luka Cepat Kering dengan Pengambilan Zinc Complex Shaklee

Assalamualaikum....

Hari cuti ni dapat la menghadap blog lama sikit, dapat berkongsi perkara baik dengan anda semua. Jom tengok testimoni di mana luka kanak-kanak yang baru lepas bersunat atau berkhatan cepat kering dengan pengambilan Zinc Complex Shaklee.




Selepas berkhatan kak Lia ada tumbuk tablet Zinc Complex dan masukkan dalam susu anaknya, Irfan. Alhamdulillah esoknya luka berkhatan tu dah kering.

Antara kebaikan Zinc Complex Shaklee ialah dapat membentuk kolagen. Zinc Complex membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku, dan organ. Selain itu, Zinc Complex juga dapat mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, serta pemulihan selepas pembedahan. Zinc Complex ni selain ditelan, ia juga boleh disapu ke atas luka untuk mempercepatkan lagi proses penyembuhan.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Diabetes Turun dari 11 ke 5.5 dengan Pengambilan Zinc Complex dan Vitalea Shaklee

Assalamualaikum...

Seronok tengok apa kata kak Intan tentang penyakit diabetes ibunya, dari 11 turun ke 5.5 dengan pengambilan Zinc Complex dan Vitalea Shaklee. Alhamdulillah itu semua dengan izin Allah. Di samping itu, untuk penjagaan kesihatan dan melengkapkan keperluan nutrisi ibu beliau ada juga mengambi Vitamin C, Alfalfa Complex, dan OsteMatrix Shaklee.




Selepas check up dan dapat kesan ada diabetes, kak Intan terus bagi Zinc Complex dan Vitalea kepada ibunya. Alhamdulillah badan ibunya bebas dari ubat-ubatan sekarang ni. Doktor juga tak percaya yang ibu kak Intan ni dah berusia 64 tahun, katanya "makcik nampak lebih muda dari usia makcik" hehehe kalau saya yang jadi makcik pun bangga weh orang puji kita muda :D

Nampak muda sebab sebab di usia 64 tahun, ibu kak Intan masih kelihatan kuat dan gagah. Jadi sebab tu la kena jaga kesihatan selalu, nanti takde la banyak masalah sangat kan sakit sana sini. Salah satunya ialah dengan pengambilan supplement sebab ia mampu membekalkan nutrien yang diperlukan oleh badan. Kiranya mana-mana yang tak cukup tu dapat dicukupkan melalui supplement. Selain itu darah tinggi dan kolesterol juga dah takde, termasuk gout.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni ESP dan Set Kesuburan Shaklee: Berjaya Hamil Setelah Menunggu Hampir 10 Tahun

Assalamualaikum...

Seronoknya tengok usaha yang dilakukan oleh mereka yang inginkan zuriat sendiri. Rezeki setiap orang tak sama kan...ada yang lepas kahwin terus melekat dan ada yang kena tunggu sampai bertahun-tahun untuk dapatkan anak. Setiap yang berlaku ada hikmahnya, setiap ujian tanda Allah SWT sayangkan umatnya. 




Kakak kepada Kak Nor ni merupakan pengguna Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee dan juga Set Kesuburan Shaklee. Alhamdulillah beliau berjaya hamil dan sudah selamat bersalin. Saya kagum dengan kesabarannya menunggu hampir 10 tahun untuk mendapatkan zuriat. Sudah tentu dalam tempoh tersebut pelbagai usaha yang telah dilakukan. Setiap produk atau usaha yang dilakukan adalah asbab, semuanya berlaku dengan izin Allah SWT....tapi kita diminta berusaha kan tak boleh duduk diam menunggu macam tu je hehe...

Bulan pertama dan kedua beliau mengamalkan ESP Shaklee dan masuk bulan ketiga beliau ambil Set Kesuburan Shaklee...Alhamdulillah bulan berikutnya beliau terus hamil. Setiap ujian yang datang adalah untuk melihat tahap kesabaran kita, untuk melihat sejauh mana kita berusaha untuk mendapatkannya. Setiap ikhtiar ke arah kebaikan, pasti Allah balas dengan kebaikan. Jangan risau ye dan jangan putus usaha dan juga doa. Saya faham perasaan mereka yang berusaha keras untuk mendapatkan zuriat, sebab saya juga berada dalam situasi yang sama :)



Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee. Untuk keterangan lanjut, sila klik 7 Khasiat Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee



SET KESUBURAN - Alfalfa Complex Shaklee. Untuk keterangan lanjut, sila klik 7 Khasiat Utama Alfalfa Complex


 SET KESUBURAN - GLA Complex Shaklee. Untuk keterangan lanjut, sila klik Kelebihan dan Kebaikan GLA Complex Shaklee


Alfalfa Complex dan GLA Complex adalah SET KESUBURAN ASAS Shaklee. Walau bagaimanapun, anda boleh add on produk berkaitan lain seperti B-Complex Shaklee. B-Complex Shaklee sangat baik untuk mereka yang sedang merancang kehamilan dan juga untuk wanita yang sudah hamil sebab ia mengandungi asid folik. Untuk keterangan lanjut tentang B-Complex Shaklee, sila klik 9 Kebaikan Vitamin B-Complex Shaklee

Dr. Zubaidi juga ada menulis tentang khasiat dan kebaikan asid folik untuk kesuburan dan kehamilan. Jom kita lihat apa kata doktor perubatan bertauliah, sila klik Faedah Asid Folik Kepada Kesuburan dan Kehamilan.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni ESP: Lebih Bertenaga dan Ceria, Membantu Mengatasi Masalah Mata

Assalamualaikum...

Testimoni lagiiiiii....Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee membantu memberikan tenaga dan menjadi lebih ceria...serta membantu mengatasi masalah mata.




Tengok tu kat gambar atas, apa kata beliau tentang ESP Shaklee....JATUH CINTA okey! Sesiapa yang mencuba ESP secara konsisten pasti jatuh cinta apabila melihat dan merasai sendiri keberkesanannya. Beliau adalah seorang suri rumah dan ibu bekerjaya...yesss memang sangat mencabar, apatah lagi diberkati dengan menguruskan 'anak syurga' yang perlu dibantu sepenuhnya.

Bekerja di siang hari yang kadangkala memerlukan kekuatan fizikal dan mental sememangnya sangat mencabar bagi seorang ibu dan seorang wanita. Apabila tiba di rumah pula seorang ibu dan seorang isteri pasti tidak terlepas dengan tanggungjawab menguruskan rumah tangga dan anak-anak.

Beliau kata ESP SUPERB kerana telah berjaya membantu memberikan tenaga yang diperlukan. Rasa sedap atau tidak itu tidak penting....yang penting adalah kesan selepas pengambilan ESP Shaklee beliau jadi lebih bertenaga dan ceria di tempat kerja dan juga di rumah.

Bukan itu sahaja, masalah mata beliau juga telah baik tanpa bergantung pada bekalan ubat hospital atau klinik. Selain kesihatan...ada lagi EXTRA BONUS yang beliau dapat. EXTRA BONUS maksudnya EXTRA MONEY la hehe. Yessss beliau join Shaklee....sambil makan sambil buat income...kiri kanan duit masuk kan...eeeee seronoknya!!!!!



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni ESP Shaklee: Ibu Hamil Semakin Bertenaga dan Kurang Muntah

Assalamualaikum...

Jom tengok testimoni bagaimana ibu hamil makin bertenaga dan kurang muntah dengan pengambilan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee.




Sebelum ni beliau memang minum ESP Shaklee tapi tak tetap...on off gitu. Kemudian semasa mengandung untuk kali kedua, beliau mengalami alahan yang lebih teruk dari kandungan pertama sebelum ni. Beliau selalu muntah terutama sekali sewaktu menggosok gigi, mandi, dan ketika bangun dari katil...muntah yang kerap iaitu 15 - 20 minit sekali...sampaikan suami beliau jadi risau tengok keadaannya yang makin susut berat badan iaitu dari 45 kg turun ke 40 kg. Beliau sendiri pun dah berputus asa dah tak tau nak makan apa semuanya keluar balik.

Akhirnya beliau tergerak hati untuk mencuba ESP Shaklee mana tau kot perut boleh terima kan. Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, beliau semakin bertenaga dan kurang muntah. Makin seronok katanya nak berESP hehe....ai like :)



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni ESP Shaklee: Susu Badan Tip Top, Kulit, Tumit Kaki, dan Kulit Baby Halus Mulus

Assalamualaikum....selamat pagi selasa :)

Ada testimoni lagi yuhuuuuuu....pengguna ni sangat berpuas hati dengan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee. Selain SUSU BADAN TIP TOP....KULIT, TUMIT JADI KAKI HALUS, KULIT BABY PUN MULUS....




Beliau kata bercinta dengan ESP Shaklee ni macam dapat hadiah besar uolsss....mana tak besar hadiahnya kan sebab susu badan Alhamdulillah penuh. Beliau kenal dengan ESP semasa dalam pantang melahirkan anak yang pertama. Production susu hampir drop menyebabkan beliau rasa sedih...ye la kita nak bagi susu badan untuk anak tapi susu pula kurang mana tak sedih, mana tak rasa nak menangisnya.

Jadi beliau pun mula mendapatkan bantuan pakcik google untuk dapatkan info bagi membantu pengeluaran susu badan...tetapi tiada yang meyakinkan beliau. Selepas bertanya kat kawan-kawan, dari situ la beliau kenal dengan ESP Shaklee ni. Beliau yakin sebab Shaklee ni dah lama bertapak di Malaysia, bukannya produk baru yang tumbuh seperti cendawan selepas hujan.

Beliau gigih minum ESP Shaklee sebab niat nak fully breastfeed anaknya....dan campurkan ESP tu dengan anmum, nestum, vico, dan yang paling best katanya blend dengan strawberry. Kemudian hasilnya memang OHSEM ok....pengeluaran susu memang tiptop. Bukan setakat itu je...kulit, tumit kaki, dan kulit baby pun halus mulus tau. Haaaaa siap ada yang tegur okey...kalau ada yang tegur tu maksudnya perubahan tu memang ketara la.

Beliau dan ESP Shaklee ni dah tak boleh dipisahkan...ibarat irama dan lagu hehe katanya la. Berpantang anak nombor dua pun dengan ESP tau. Rugi la siapa yang tak cuba ESP Shaklee....dah cuba mesti uolsss jatuh cinta macam saya juga....sebabnya ESP Shaklee ini diiktiraf seluruh dunia kerana mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta mempunyai kualiti protein yang tinggi dan berkualiti.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni ESP Shaklee: Susu Makin Banyak, Pekat Likat, Anak Fully Breastfeed, Kulit Lembut, Betis Tak Bersisik

Assalamualaikum...

Okey ini sambungan dari sini ye.....

Testimoni ESP Shaklee: Memberikan Tenaga Untuk Ibu Ketika Bersalin





Selain bertenaga untuk 'push' masa bersalin walaupun hanya berbekalkan kuih dan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee, beliau juga mendapat manfaat lain iaitu SUSU MAKIN BANYAK, PEKAT LIKAT, ANAK FULLY BREASTFEED, KULIT LEMBUT, BETIS TAK BERSISIK....wowwwww bestnya!!!

Beliau seorang ibu yang bekerja, jadi kadangkala ada masalah tak sempat nak pam susu setiap tiga jam sekali...sehingga menyebabkan kadang-kadang tu susu jadi sikit sebab lima jam baru pam. Tapi lepas minum ESP Shaklee yang bestnya susu kembali meriah...jadi dengan adanya ESP Shaklee beliau tak perlu risau lagi pasal susu kurang ke, susu takde ke sebab susu kembali normal lebih meriah, pekat likat gitu...bila dah macam tu baby menyusu pun kenyang, ibu puas hati sebab baby tidur lena hehe...

Selain susu meriah dan pekat likat....ada lagi BONUS lain iaitu kulit menjadi lembut dan betis dah tak bersisik. Maklum la ESP Shaklee mengandungi protein yang tinggi jadi sangat baik untuk pertumbuhan atau pembaharuan sel-sel badan kita...kiranya ESP Shaklee ni bertindak dari dalam la. Cantik dalam, cantik luar gitu :)



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni ESP Shaklee: Memberikan Tenaga Untuk Ibu Ketika Bersalin

Assalamualaikum...salam pagi isnin, selamat bekerja, dan semoga segala urusan kita dipermudahkan oleh Allah SWT :)

Jom tengok apa kata pengguna tentang keberkesanan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee.




Beliau ni boleh dikatakan telah bercinta dengan ESP Shaklee ni...tak syok katanya kalau tak ambil ESP...kiranya dah jadi kewajipan gitu hehe. Pertama kali cuba memang tak boleh nak minum...ye la kandungan ESP ni adalah dari kacang soya tulen, tiada gula, dan perisa tambahan. Bagi saya yang penggemar soya ni, pertama kali cuba terus rasa nak minum banyak kali haha...sebabnya ketara rasa lemak-lemak soya tu....dan itu la soya paling sedap yang saya pernah minum.

Ok kembali kepada testimoni...jadi nak sedapkan bancuhan ESP tadi, beliau campurkan dengan milo atau tamar cocoa. Perghhhhhh sedap giler giler katanya...haaaa memang sedap sangat la tu kan. Kalau macam saya jarang campur dengan minuman lain, selalu minum kosong gitu je sebab nak menikmati kesedapan soya tulen. Letak dalam peti ais lagi sedap tau....sejuk nyaman je lalu kut tekak ni. Teringat ingat selepas dah habis minum tu betul...sebab saya pun macam tu juga hehe...

Lagi best tentang Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee ni ialah masa beliau nak bersalin tu tak sempat makan nasi sebab tak jangka akan bersalin dalam waktu tersebut. Walaupun tak makan nasi, hanya berbekalkan kuih dan ESP Shaklee je pagi tu, tetapi beliau tetap ada tenaga untuk 'push' dan selamat bersalin tengahari tu. Alhamdulillah semuanya dengan izin Allah SWT.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Testimoni ESP, Lecithin, Alfalfa Complex Shaklee: Susu Badan Banyak, Berat Badan Turun, Kulit Cerah dan Gebu

Assalamualaikum....

Ada satu lagi testimoni menarik tentang Energizing Soy Protein (ESP), Lecithin, dan Alfalfa Complex Shaklee. Bukan setakat seorang dua tetapi sudah ramai pengguna yang merasai keberkesanan dan kehebatan produk-produk Shaklee. Kena ingat produk hanya asbab sahaja, yang menentukan adalah Allah SWT. Apapun kita diminta berusaha kan. Okey jom kita tengok apa kata pengguna yang berpuas hati.




Pertama kali beliau mengambil Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee adalah untuk tambahkan susu badan. Walaupun itu adalah anak yang ketiga, tapi itu merupakan kali pertama beliau menyusukan anak sepenuhnya dengan susu badan. Dalam masa yang sama juga beliau ingin kurus...ye lah lepas bersalin kan mesti la kena kembalikan bentuk badan seperti asal..biar nampak hot di mata suami hehe gituuuu...

Jadi beliau telah mengamalkan Energizing Soy Protein (ESP), Lecithin, dan Alfalfa Complex...dan hasilnya susu melimpah ruah okey....alhamdulillah. Beliau tidak ada masalah untuk buat stok susu. Ibu mana yang tak gembira kan apabila susu banyak dan dapat berikan yang terbaik untuk anak. Dalam tempoh lapan bulan setelah mengamalkan Energizing Soy Protein (ESP), dan Set Kurus iaitu Lecithin dan Alfalfa Complex, tanpa disedari berat badan beliau turun dari 65 kg ke 58 kg.

Kawan-kawan pakat dok tegur....ye la selain berat badan turun, kulit juga kelihatan semakin cerah...dan yang paling seronok sekali ialah ada BONUS lain tau iaitu kulit anak beliau semakin putih, cerah, dan gebu. Kesan efektif cukup lengkap ibu anak....SUSU IBU BANYAK, ANAK KENYANG...KULIT IBU CANTIK, KULIT ANAK PUN TURUT CANTIK. Siapa tak suka wei...



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

Kelebihan dan Kebaikan OsteMatrix™ Shaklee

Assalamualaikum...salam pagi ahad :)

Jom tengok apa yang best sangat tentang OsteMatrix Shaklee ni. Untuk pengetahuan semua, OsteMatrix Shaklee adalah kalsium yang isinya paling seimbang dan memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum, manganes, dan boron. 

Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang enapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplement kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.



Kebaikan utama OsteMatrix Shaklee ialah:
  • Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, dan sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah, dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memperbaiki Kekejangan dan Kebas-Kebas - Pengambilan 600 mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi, dan arthritis. 
  • Meringankan Stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang selesa, memperbaiki masalah jantung berdebar, gementar, dan stress. Ia juga dapat memperbaiki masalah depresi, mood yang tidak stabil, sakit kepala, dan pitam.
  • Memperbaiki Masalah PMS - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000 mg kalsium dan magnesium serentak dapat meringankan kesakitan ketika haid dan membantu membuang air kecil.
  • Pengalkalian Tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin dan ianya berkesan dalam memastikan imbangan pH tubuh. Ia juga dapat menghalang obesiti ketika usia tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi. 
  • Memperbaiki Hiperaktiviti Perut dan Sakit Gastrik
  • Vitamin D - dinamakan sebagai vitamin D pada tahun 1916 apabila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, dan memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil, dan kanak-kanak perlu mengambil supplement vitamin D.
  • Magnesium - Ini adalah ion positif yang kedua penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan, membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, dan menstabilkan denyutan tidak sekata ke atas pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang enapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ia juga penting untuk mereka yang mengalami masalah fluktuasi glukos.
  • Zinc, Boron, Manganes, Kuprum - Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan, dan menghalang arthritis. 

BAGAIMANA MEMILIH KALSIUM PREMIUM?
  • Pilih produk yang mengandungi vitamin D dan magnesium.
  • Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk menghindari keracunan plumbum.
  • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI