Khasiat dan Kebaikan Performance Drink Shaklee

Assalamualaikum...

Hari ni nak bercerita sikit tentang minuman elektrolit terunggul jenama Shaklee. Kalau sebut Shaklee...cakap je nak supplement untuk apa, boleh katakan lengkap dah tak perlu cari kat tempat lain. Kebiasaannya kita dengar minuman elektrolit adalah 100 Plus, Livita, Red Bull kan....kali ni saya nak dedahkan kepada anda pula dengan minuman jenis sama tetapi dari jenama Shaklee, yang penting lebih berkhasiat dan kaya dengan segala nutrisi yang diperlukan oleh badan. Tak perlu cakap banyak...jom kita berkenalan serba sedikit apa itu Performance Drink Shaklee ni.

Pertama kali dihasilkan pada tahun 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance Drink Shaklee merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui penggunaan produk Performance Drink Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang paling jauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.


Performance Drink Shaklee juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan penjelajah terkemuka memilih Performance Drink Shaklee sebagai pilihan utama mereka. Hal ini kerana Performance Drink Shaklee telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam sukan mahupun aktiviti penjelajahan.

Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak enam kali ganda, memberikan tenaga, dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance Drink mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari tiga jenis karbohidrat dengan segera


Antara khasiat utama Performance Drink Shaklee ialah:
  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot, dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  • Membekalkan Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia juga turut mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, dan chloride. Produk ini dirumus secara ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya bagi mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.
  • Mencegah Penyahhidratan - Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembapkan kulit, dan kelihatan muda.
  • Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah, penting bagi tenaga otot, dan menyembuhkan kecederaan otot dengan cepat.

Performance Drink Shaklee sangat sesuai untuk para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, sering keletihan, kulit kering, cirit birit, tiada selera makan, mempunyai paras gula yang rendah, dan lain-lain.


Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.  



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment