Kongsi Pengalaman Sendiri: Sakit Lutut Hilang Dengan Alfalfa Complex Shaklee

Assalamualaikum :)

Dok belek belek folder kat laptop terjumpa satu status facebook yang saya screen short sebab nak update kat blog tapi lupa daaaaaa....sejak ada laptop baru ni semangat lain macam sikit hehe!!!




Bila tengok status ni baru saya teringat yang saya pernah alami sakit lutut sebelum ni. Ya Allah seksa rasa kalau duduk, berjalan atau berdiri lama sikit. Masa solat dan naik tangga pun sakit...senang cerita sakit tu sakit yang berterusan.

Status di atas saya update pada 25 Januari 2015, masa tu dah dua bulan lebih saya mengalami sakit lutut. Puncanya tak tau kenapa....tiba-tiba je kan. Ketika status itu ditulis sakit lutut yang saya alami dah berkurangan la...dah tak sakit masa solat dan naik tangga...cuma rasa sakit bila ditekan. Dan bila sakit tu hilang pun saya tak sedar....datang tiba-tiba, pergi pun tiba-tiba kan. Alhamdulillah...

Sebelum tu memang saya konsisten ambik ALFALFA COMPLEX SHAKLEE bermula 1 Januari 2015. Itu azam baru saya untuk tahun 2015 iaitu fokus pada kesihatan melalui pengambilan supplement. Sebelum tu saya la manusia paling susah nak ambik supplement....sebab malas hehe, jangan tiru tau. Kalau makan elok terjaga, ambil pemakanan seimbang yang penuh dengan nutrisi takpe la kan malas ambil supplement....ni makan tak terjaga disebabkan faktor masa. Ye la makan untuk kenyang je kan....kena la top up nutrien yang tak cukup tu melalui pengambilan supplement. Lagipun faktor usia juga menyebabkan saya berazam untuk amalkan supplement.

Bermula dari 1 Januari tu memang saya disiplin dok telan ALFALFA COMPLEX SHAKLEE sebab salah satu kebaikan ALFALFA COMPLEX SHAKLEE ialah untuk merawat dan melegakan masalah kesakitan pada sendi. Alhamdulillah dengan izin Allah sakit lutut saya hilang....dah macam orang tua plak time tu dok sakit lutut haha. Supplement hanya sebagai asbab sahaja....apapun kena usaha dan doa supaya Allah SWT berikan kesihatan yang baik kepada kita.



SHAKLEE Independent Distributor (SID 1175809)


Dengan setiap pembelian anda akan mendapat konsultasi dan tips eksklusif percuma dari saya. Sila hubungi:

WhatsApp/Telegram: 019-3464793
Email: missnick84@gmail.com

Personal FB: Nik Azidah
FB Page: Cantik Sihat by MissNick


Untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee sila klik SINI

Untuk melihat senarai harga bagi setiap produk Shaklee sila klik SINI

No comments:

Post a Comment